Büyük umutlarla başladığı sezonda yine hayal kırıklığı yaşatan Çorum Belediyespor, sezonun son maçını Pazar günü Bursa deplasmanında Karacabey Birlikspor’la oynayacak. Camiada gözler Karacabey Birlik maçından ziyade 18 Mayıs’ta yapılacak olan kongreye çevrilmiş durumda.

Fazla değil, daha 1 hafta 10 gün önce başkan adaylarından bahsediliyordu. Bu isimlerden Fatih Özcan dışında adaylığını açıklayan çıkmadı. TSO kanadını ayrı tutuyorum, demek ki, diğerleri hava cıvaymış. Zaten Belediye Başkanı Zeki Gül de, daha önce asbaşkanlık görevinde bulunan Fatih Özcan’a yönetimi oluşturması için görev vererek tüm söylentilere nokta koymuş oldu. Zeki Bey’in Fatih Özcan kararına rağmen birilerinin çıkıp yönetime talip olacağını sanmıyorum.

Fatih Özcan, daha önce Ulukavakspor’da başkanlık, Çorum Belediyespor’da da asbaşkanlık yapmış, sporun içerisinden gelen, artık deneyim kazanmış genç bir isim, hırslı ve kararlı bir kişilik. Mevcut yönetimden Mustafa Altunkaya kesinlikle yönetiminde yer alacaktır. Yine, daha önce genel kaptanlık görevinde bulunan Hamit Işık da Fatih Özcan’ın yönetimdeki temel taşlarından biri olacak. Yine duyduğum kadarıyla, yeni yönetimde her kesimden yönetici olacak. Bu da, Belediyespor’un gerçek anlamda Çorum’un ortak paydası olması bakımından ciddi bir adım.

Daha önceki yazılarımda da belirttim. Göreve gelecek yönetim illa şampiyonluk diye tutturursa yeni sezonda da değişen fazla bir şey olmaz. Ancak, anladığım kadarıyla Fatih Özcan 3 yıllık bir projeyle ve kendi bütçesiyle göreve geliyor. Yine tahminim, mevcut futbolcu kadrosundan 5-6 isimle yeniden anlaşılacak. Daha önce Çorum’da oynamış birkaç futbolcunun takıma dönmesi güçlü şekilde ihtimal dahilinde. Takımın başına getirilecek teknik direktörle 3 yıllık proje çerçevesinde anlaşılacak. Bu konuda iki hocanın isminin ön plana çıktığını duydum. İsimleri burada yazmam doğru olmaz. Kararı yönetim verecektir zaten. Ancak, isimlerden biri Belediyespor’da bir sezonu tamamlayan tek hoca olmasına rağmen Çorum’dan sorunlu ayrıldığı için soru işareti. Ben diğer ismin daha yararlı olacağını düşünüyorum.

Kongreye kadar daha zaman var ve köprünün altından çok sular akacaktır. Bu süreçte yapılacak şey, Fatih Özcan ve ekibine destek olmak. Siyasiler de, kendi dediklerinin olması için diretmek yerine yönetime destek olmalı. Sanırım bu şekilde takıma katkıları daha fazla olacaktır.