Son 4 lig maçından sadece 1 puan çıkartabilen Çorum Futbol Kulübü önce şampiyonluk trenini kaçırdı, ardından play-off şansını zora soktu. Gelinen noktada koronavirüs illeti elbette önemli etken. Ancak, tek başına mazeret olarak kabul edilemez. Diğer etkenlere de bakmak lazım. Her şeye rağmen play-off şansının devam ettiğini de hatırlatmakta fayda görüyorum.

2-2 biten Erzincanspor maçını kaybedilen 2 puana rağmen kazanılan 1 puan olarak değerlendirmiş ve yaklaşık 1 aydır lig maçı oynayamayan takımın eksikler nedeniyle geçerli bir mazeretinin olduğunu ifade etmiştim. Aynı eksik kadro Hekimoğlu Trabzon maçında da sahadaydı. 14 kişilik kadroya sadece sarı kart cezası biten kaptan Umut Kaya dahil olurken, bu kez Erzincanspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Kerem Çağatay takımdaki yerini alamadı.

Hekimoğlu Trabzon, Çorum Futbol Kulübü’nün kat be kat maliyetle kurulan, bünyesinde birçok Süper Lig deneyimi bulunan futbolcular barındıran bir takım. Buna rağmen maç başa baş geçti diye biliriz.

Çorum Futbol Kulübü, Erzincanspor maçına göre daha iyi mücadele etti ancak üretkenlik anlamında yeterli seviyeye ulaşamadı. Geçmiş maçlarda olduğu gibi, bu maçta da kalesini kapatamadı. Yine yenilen basit bir golle geriye düştü. Buna rağmen mücadeleyi bırakmadı ve rakibiyle başa baş mücadele etti.

Eğer sadece bu maça has kalite ve maliyete göre oynanan futbolu kıyaslayacak olursak, Çorum Futbol Kulübü hiç de fena değildi. Üç cezalısının dışında eksiği bulunmayan Hekimoğlu Trabzon’u hiç beğenmedim ve bu yüzden Manisa Futbol Kulübü’nden 6 gol yemelerini yadırgamadım.

Hekimoğlu Trabzon, deneyimi ile 1-0 da olsa galip geldi ve istediğini alan taraf oldu. Çorum Futbol Kulübü ise eksik kadrosuna rağmen iyi mücadele etti ancak futbol sonuç odaklı olduğu için istediğini alamayan taraf olarak Çorum’a döndü.

Yazımın başında da belirttiğim gibi, koronavirüs elbette olumsuz etken ancak her şeyi virüse bağlamak yanlış olur. Bence bu durum biraz da kadro kalitesiyle ilgili.

Evet, isim olarak iyi futbolcular alındı ancak ortaya çıkan yemeğin tadı yok. Büyük umutlarla alınan ancak henüz hiçbir şey veremeyen futbolcu sayısı bir hayli fazla.

Özellikle Hekimoğlu Trabzon maçından sonra taraftar grupları uyarı mahiyetinde ortak açıklama yaptılar. Haklılar da. Ancak mevcut durumda kimse uç noktada kararlar beklemesin. Virüs, sakatlıklar ve cezalıların çokluğu nedeniyle zaten kısıtlı bir kadro var. En azından ilk yarı sonuna kadar bu futbolcularla devam edilmesinin zorunluluk olduğunu unutmamak lazım. Ha, devre arasında Başkan’ın tasarrufu nasıl olur bilemeyiz. Ancak, aynı kadro ile ikinci yarıya başlanılmasının büyük risk olacağını şimdiden söyleyebilirim.

Sonuç itibariyle, gelinen noktada takımın bulunduğu konum iç açıcı değil, kabul. Ama genelde hep güçlü rakiplerle oynadığını da unutmamak lazım. Futbol sahada oynansa da, bundan sonraki maçlar kağıt üzerinde daha kolay gibi görünüyor. Erteleme maçlarını da göz önüne alırsak, Çorum Futbol Kulübü’nün ilk yarıyı play-off için iddialı bir konumda tamamlayacağına inanıyorum. Bu yüzden, lütfen takıma zarar verecek eleştirilerden ve davranışlardan uzak duralım.