Tam da tahmin ettiğim gibi oldu. Osmancık Belediye, Sungurlu Belediye’yi yenip, gelecek sezon da Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etme hakkını korudu. İki takımı da tebrik ediyorum.

Tebrik demişken, maçı Çorum Şehir Stadyumu’na alanları da tebrik etmek istiyorum. Önceki yıllarda olduğu gibi, insanları adeta üst üste yığarak maç izletmek yerine, Çorum’un yüz akı olan Şehir Stadyumu’nda oynatarak, çok isabetli bir karar verdiler. Bu tür maçlar yılda 1 kez olduğuna göre, şehir stadyumunda oynanmasının daha doğru olduğunu cümle alem gördü. Oynayan futbolcular da, seyirciler de keyif aldı. Rakip takım tribünleri bir birine uzak olduğu için, ne bir taşkınlık oldu, ne de gerginlik.

Tebriklerle devam edelim o halde. Bir defa, iki ilçenin de Belediye Başkanları, sporu seviyor ve destekliyor. Zaten Çorum sporuna genel bir bakış atınca, hemen fark ediliyor bu durum. Sadece futbol değil, salon sporlarında ve bireysel sporlarda da Osmancık ve Sungurlu, lokomotif görevini yürütüyor.

Futbolda da, koydukları hedeflerle, Çorum’un ikinci bir profesyonel takımının olabileceği gerçeğini hayata geçirme noktasında iyi bir altyapı hazırlamış durumdalar. Gerek Sungurlu Belediye Başkanı Sayın Abdulkadir Şahiner, gerekse Osmancık Belediye Başkanı Sayın Ahmet Gelgör, spora verdikleri desteklerle örnek durumdalar. Görevlendirdikleri kulüp yönetimleri ile, uyum içerisinde bir çalışma yürüttükleri için, Osmancık Belediye başarılı bir sezon geçirip, play-off iddiasını son maça kadar sürdürdü. Sungurlu Belediye de, 1.Amatör Küme şampiyonluğuna yenilgisiz olarak ulaştı. Önümüzdeki yıllarda bu örneklerin artarak devam etmesi, Çorum ve Türk sporunun yararına olacaktır.

Osmancık’ta, Ahmet Aksu gerçeğini de göz ardı etmemek lazım. Sayın Ahmet Aksu’nun, Çorum sporuna sağladığı katkıları saymaya kalksak, bitiremeyiz. Bura da, bir teşekkürü de Sayın Aksu hak ediyor. Teşekkürler Ahmet Aksu.

Gelelim maça… Gerek üst lig olması, gerekse kadro kalitesiyle, Osmancık Belediye favoriydi. Ama, Sungurlu’nun da çok tecrübeli ayakları var. Her şeye rağmen, çekişmeli bir maç bekliyordum. Ama, ilk yarının ilk 12 dakikasında skorun 2-0 olması, ikinci yarının ilk 12 dakikasında da skorun 4-0’a geleceğini kimse tahmin edemezdi. Sungurlu ekibindeki bireysel hatalar farklı yenilgiye zemin hazırlarken, Osmancık Belediye’de Kaan Akar gibi bir tecrübe abidesinin skora direkt etki ettiğini gördük. Kaan’ı, şimdiki adı Çorum FK olan Çorum Belediyespor’un 3.Lig’deki ilk sezonundan da hatırlıyorum. İyi bir golcüydü. Şu anda da, BAL’ın gediklisi ve aran golcülerinden. Osmancık ekibi, kesinlikle Kaan’la devam etmeli.

Sonuç itibariyle, daha çekişmeli maç beklerken, erken gollerle kopan ve Osmancık Belediye’nin 5-1 kazandığı bir karşılaşma oldu. Maçta, toplam 6 gol oldu ama, bir o kadarı da kaçtı.

1.Amatör Küme şampiyonu Sungurlu Belediye, iyi bir kadroya sahip olmasına rağmen, sezonun genelinde, Mimar Sinan dışında rakibi olmadığı için, baraj maçına hazır gelemedi. Buna karşılık, Osmancık Belediye ise, sezon içerisinde, çok çekişmeli bir grupta yer aldığı için, baraj maçına hem mental, hem de fizik olarak hazır geldi. Aradaki fark da sonucu belirledi zaten.