İlk 4 haftada topladığı 6 puana karşılık 6 puan da kaybederek şampiyonluk yarışındaki kredisinin önemli bir bölümünü kullanan Çorum FK açısından Serik Belediyespor maçı bir hayli önemliydi. Son 2 maçta alınan beraberlikler nedeniyle tribünlerdeki seyirci sayısının seyrekleştiğini gördük. Olası bir kötü sonuç daha taraftarı küstürebilirdi. Galibiyet, tam zamanında ve ilaç gibi geldi.

Yeni kurulan ve bunun yanında gerek sakatlıklar, gerekse cezalılar nedeniyle bir türlü ideal kadrosuyla sahada yer alamayan Çorum FK’dan bu haftalarda iyi futboldan ziyade kazanmasını bekliyorum. Bu haftaları geçiş süreci olarak görüyor ve bu açıdan değerlendirme yapıyorum.

Hoş, Serik Belediye maçındaki mücadele de yine mükemmel, oyun fena değildi. Zaten oturmuş bir savunma kurgusuna sahip olan Çorum FK’nın merkez orta sahasının da oturduğunu bu maçta gördük. Tandemde Salih Zafer-Abdulhamit ikilisinden sonra merkez orta sahada da Muhsin Hasan ikilisi tuttu. İkisini de çok beğendim. Özellikle Muhsin’in performansı, orta saha direncini üst seviyeye taşırken, savunmanın da yükünü hafiflettiğini gördük.

Dediğim gibi, bu maçta iyi futboldan ziyade galip gelmek önemliydi. Çorum FK da lazım olanı tek golle de olsa alıp, en çok ihtiyacının olduğu galibiyet serisinin başlangıcını yaptı. Önemli olan bu seriyi devam ettirip bir an önce ligi domine etmek.

Takımın mücadelesine alkış tuttuk, 1-0’lık galibiyeti şimdilik yeterli bulduk. Eksik var mı? Elbette var. Mesela, kanatlar halen beklediğimiz kadar çalışmıyor. Özellikle sol tarafta sıkıntı büyük. Bu maçta genç Sabrican elinden geleni yaptı. Halil İbrahim ile zaman zaman değişerek oynadılar. Ama sağa geçtiğinde bu kez de bu bölgenin ahengi iyice bozuldu. Yerine giren Mikail, önceki maçlara göre daha gayretliydi. İyi bir Mikail, iş yapar.

En büyük sorun, hücum hattında. Mehmet Gürkan ve serbest adam pozisyonundaki Murat Yıldırım çok mücadele ettiler. Ama, pozisyon bulma ve girilen az sayıdaki pozisyonlarda bitiricilik noktasında çok büyük eksikler var. Ve maalesef, sorunun çözümü de, oyunu rakip ceza sahası ve çevresine yıkmaktan geçiyor. Bu noktada, kanatların bir an evvel işlemesi, Umut Kaya’nın da sakatlıktan dönmesi büyük önem taşıyor. İnanıyorum ki, Umut’un dönmesiyle gol yollarındaki sorun da kısmen çözülmüş olacak.

Netice itibariyle, Çorum FK önceki maçlara göre mücadeleci oyununu oyun olarak bir tık üst seviyeye taşımış görüntüsü verdi. Orta sahadaki mücadeleci oyunu ve sağlam savunmasıyla tek farklı skoru korumayı başarıp kritik bir galibiyet aldı. Takımın iyi yolda olduğunu söyleyebiliriz ancak 1-0 her zaman yetmeyebilir, zaten bu kalitedeki bir takımın da fişi çekip rakibin puan umutlarını bitirmesi gerek.

Serik Belediye karşısında alınan 3 puan, ivedilikle gerekli olan galibiyet serisinin başlangıcı oldu. Çarşamba günü Kahramanmaraş deplasmanında alınacak bir galibiyet moral motivasyonun yanı sıra özgüveni artırıp kazanma alışkanlığını da beraberinde getirecektir.