Nasıl ki uzun lig maratonuna kötü başlamakla hedeften uzaklaşılmıyorsa, iyi başlamakla da hemen şampiyon olunmuyor. Ama iyi başlamanın avantajları oldukça fazla. Genç kadrosuyla lige galibiyetle giren Çorum Belediyespor, ikinci turundan başladığı Ziraat Türkiye Kupası’nda ise adını üçüncü tura yazdırarak çok büyük bir moral kaynağı bulmanın yanı sıra özgüven de kazandı.

Biri ligde, diğeri kupada üst üste alınan iki deplasman galibiyeti genç bir kadroya sahip olan Çorum Belediyespor için ilaç gibi oldu. Zira, camia her ne kadar umutlu olsa da kafalarda hep bir soru işareti vardı, genç kadro kapalı kutuydu. Önce Tepecikspor’a karşı alınan 2-0’lık galibiyet, ardından aynı skorla Yozgatspor’un kupada saf dışı bırakılması camiada umutların artmasına Başta da dediğim gibi, bu sadece bir başlangıç. Önemli olan devamını getirebilmek. Bu doğrultuda bu hafta sonu Ankara Adliyespor’la oynanacak maç büyük önem taşıyor. Bu maçın da kazanılması durumunda Belediyespor rüzgârı iyice arkasına almış olacak. Ben, ayakların yere sağlam basacağına ve devamının geleceğine inanıyorum.

Çorum Belediyespor’da kaleci Ramazan’ın alınmasıyla birlikte kapanan transfer defteri, Semih’in ayrılma kararından sonra yeniden açıldı. İyi ki de açıldı. Çünkü bu takımın bir sağ bek, bir orta saha ve bir forvet olmak üzere takviyelere ihtiyacı vardı. Her ne kadar Abuzer ve M.Enes Belediyespor’un gol yükünü çekebilecek kapasitede olsalar da deneyimli bir golcü gerekiyordu. Bu noktada Murat Hacıoğlu’nun alınması isabet oldu. Süper Lig deneyimine sahip olan Murat Hacıoğlu’nun oynayıp oynamamasını bir tarafa bırakıp ağabey olarak takıma katkı sağlayacağına inanıyorum. Bence yaşıyla değil, takıma ne vereceği önemli. Murat Hacıoğlu ile birlikte transfer edilen Özgür Kedikli’nin gelmesiyle orta sahadaki alternatif oyuncu sayısının yanı sıra rekabet de arttı. Bir de sağ bek transfer edilirse kadro tamamlanmış olacak.