Çorum Belediye yeni sezonun ilk maçında Muğlaspor’u 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapmasına rağmen oynadığı futbol bir kez daha gösterdi ki takım henüz lige hazır değil.

Teknik Direktör Fahrettin Sayhan’ın babasının vefat etmesi nedeniyle takımı sahaya yardımcı antrenör Haydar Özduman çıkarttı. İlk maç olmasına rağmen tribünlerin büyük bir bölümünün boş kalması üzücüydü.

Çorum Belediye koskoca ilk 45 dakikada sahada neredeyse hiçbir şey yapamadı. Takım tertibi ve oyun anlayışında ciddi sorunlar olduğunu gördük. Kötünün iyi olan tarafı Muğlaspor’du yanlış olmaz.

Kazanan tarafın gol bulacağı görüntüdeki maçta ilk gol Çorum Belediye’den geldi. Hem de ölü pozisyonun devamında kazanılan penaltıdan. 53.dakikada penaltının golle sonuçlanması maçı da açtı. İlk yarıya göre takımlar daha çok pozisyon bulmaya başladı.

Maçın genelinde de daha derli toplu bir takım görüntüsü veren Muğlaspor, 70.dakikada Ramazan’la beraberliği sağlarken, golde çok ciddi bir savunma hatası vardı. Skora denge geldikten sonra maç yine mi kilitlenecek diye beklerken, 3 dakika sonra Yakup Alkan’ın jeneriklik harika golü geldi. Bu gol takımın özgüvenini biraz daha artırırken, tribünlerin ise coşkusunu artırdı.

Uzatmalarda kaleci Onurcan zor pozisyonda topu çataldan çıkartarak galibiyette önemli pay sahibi oldu. Ancak, Onurcan sahada acayip işler yapıyor. İnsanın yüreğini ağzına getiren işlere kalkışıyor. Özgüveni iyi ama gereğinden fazla olunca takımın başını yakabilecek hatalara her an imza atabilecek görüntüde. Daha kontrollü olması lazım.

Performans olarak tüm futbolcuları değerlendirme gereği duymuyorum. Ancak, Yakup Alkan ne kadar önemli bir golcü olduğunu bir kez daha gösterdi. Sezona iyi başlaması takım adına ve kendi açısından çok iyi oldu. Ritmini bulan bir Yakup’un neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz. Henüz sezon başı olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşatan futbolcularla şimdilik yine bir şey yazmıyorum.

Galibiyet güzel oldu. Ancak, maçtan sonraki sevinci abartılı buldum. Neden abartılı buldum? Çünkü, bu takımın hocasının babası daha 1 gün önce toprağa verilmiş. Sevinç elbette saygısızlık değil ama abartılı sevinci yadırgamadım desem yalan olur.

Lig uzun bir maraton ve daha 1 maç oynandı. Bu galibiyet moral motivasyonun yükselmesine mutlaka etki edecektir. Ha, eksik çok mu, evet çok. Önemli olan, kötü iken maç kazanabilmek. Çorum Belediye dün bunu başardı. Kötü oynadığı maçı kazandı. Zamanla bu takımın daha iyi olacağına inanıyorum.

Ben, Cumartesi günü babasını kaybeden Fahrettin Hoca’ya ve ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Merhum Hüseyin Ali Sayhan amcamıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olur İnşallah.