Zorlu Bursa deplasmanında Karacabey Belediye ile 1-1 berabere kalan Yeni Çorumspor, son maçlar öncesinde Play-Off’u garantiledi. Şimdi sıra 2.Lig biletini almaya geldi. İnşallah o kupa da Çorum’a gelecek.

Geçmişe kısa bir yolculuk yapacak olursak, aslında Bayburt’un değil, Yeni Çorumspor’un açık ara şampiyon olması gerekirdi. Ya da, bu takımın haftalar önce Play-Off’u garantilemesi lazımdı. Ancak, şartlar bir türlü olgunlaşmadı. Ama önemli olan zamanında yapılan hatalardan gerekli dersleri çıkartmak ve treni kaçırmamak.

Özellikle son haftalarda yaşanan olaylara genel olarak baktığımızda, başta Başkan Fatih Özcan olmak üzere ilgili kişilerin geçmişte yaşanan olumsuzluklardan gerekli dersleri çıkarttıklarını ve artık deneyim sahibi olduklarını görüyoruz. Bence Yeni Çorumspor’un en büyük artılarından biri bu. Başkan, olaylar karşısında daha soğukkanlı ve aklıyla hareket ediyor. Keşke en baştan beri böyle olsaydı. Belki bugün 2.Lig’e yükselmeyi kutluyor olacaktık. Dedim ya, önemli olan hataların farkına varıp ders çıkartmak. Gerekli derslerin alındığını da rahatlıkla görebiliyoruz.

2.Lig treni kalktı. Yeni Çorumspor’la birlikte Karacabey Belediye, Kocaelispor ve Serik Belediye’den biri, şampiyon olan Bayburt İl Özel İdare’nin ardından 2.Lig’e yükselecek.

Play-Off’a kalan bu 4 takım arasında bir kıyaslama yapacak olursak, Yeni Çorumspor’un rakiplerine göre daha avantajlı olduğunu görüyoruz. Kocaelispor taraftar avantajına sahip olsa da, her zaman dediğim gibi, yıllardır aynı sporcularla oynadığı için heyecanını kaybetmiş ve artık teknik adamlar tarafından çözülmüş bir yapıya sahip. Karacabey’in zaten Çorum’a şansı tutmuyor ve Serik Belediye ile birlikte Yeni Çorumspor’un ayarında bir takım değil.

Peki, Yeni Çorumspor neye göre avantajlı? Birincisi, Bahri Kaya gibi deneyimli bir teknik adama sahip olması. Bahri Hoca, “Play-Off’a kalmak daha zor. Kalalım geresi daha kolay” demişti. Başkan’ın 2.ligi ne kadar çok istediğini ve bu yoldaki hırsını saymıyorum bile.

İkincisi, Yeni Çorumspor’un fiziksel form grafiğinin yükselişte olması. Diğer takımlar düşüş içerisindeyken, Yeni Çorumspor ciddi bir çıkış yaşıyor.

Önemli etkenlerden biri de takımın artık yenilmemeyi öğrenmesi ve taşların yerine oturması. Diğer takımlara göre alternatifli bir kadroya sahip olması da Yeni Çorumspor’un en önemli artılarından biri.

Eleme maçı oynamak ayrı bir tecrübe ister ve havası farklıdır. Yeni Çorumspor bu yolda daha önce biri final olmak üzere 7 maç oynadı. Serik Belediye ve Karacabey bu noktada geride kalsa da, Kocaelispor’un da ciddi bir deneyimi var.

Ben her şeye rağmen Yeni Çorumspor’un 2.lig bileti alacağına inanıyorum. Yeter ki, son haftalardaki birliktelik artarak devam etsin.