Çorum Belediye, bu sezon sahasındaki ilk maçta Ankara Adliyespor’la karşılaşırken, farklı kazanabileceği müsabakada son saniye golüyle 1 puana razı gelmek zorunda kaldı.

Teknik Direktör Yusuf Tokuş, ilk hafta Tepecikspor’u 2-0 yenen kadroyu bozmadan Adliyespor’un karşısına sürdü. İki takımın da orta sahada top tutamaması ve savunmalarının çok kötü olması dikkat çekti. Çorum Belediyespor’un iki ön liberosu Emre ve Mert inanılmaz derecede kötülerdi. Hafta içerisinde Teknik Direktör Yusuf Tokuş’un “ayağa oynayın, uzun top yok” şeklindeki uyarılarına rağmen orta saha kötü olduğu için hep uzun toplarla çıkmak zorunda kalındı. Aslında savunmanın arkasına atılan her top tehlike oldu ancak rakibin bu zaafı yeterince değerlendirilemedi.

Sadece ön liberoda Emre-Mert ikilisi değil, savunmanın göbeğinde Akın-Abdullah ikilisi de gününde değildi. Dönen topları toplamakta da sıkıntı yaşandı. Nitekim rakibin ilk golü bu şekilde geldi.

Çorum Belediye yenik duruma düştüğü maçta Doğan Can’ın golleriyle 2-1 öne geçerken, 5 dakikalık uzatma süresinin son saniyesinde Ali’nin yaklaşık 30 metreden attığı golle yıkıldı. Bu gole hiçbir kalecinin yapacağı bir şey yok. Dediğim gibi, Belediyespor top tutamamanın bedelini son saniye golüyle ağır şekilde ödedi. Eğer zamana oynayabilseydi bugün ikide iki yapan bir takımdan bahsediyor olacaktık.

Geçen sezonki takımla bu sezonki takım arasında ciddi bir kalite farkının olduğu kesin. Ancak bu sezonki takım genç ve mücadeleci. Biraz zamana ihtiyacı var.

Adliyespor maçından çıkartılması gereken birçok ders var. Yusuf Hoca’nın gerekli dersleri çıkartıp önlem alacağına inanıyorum.

Stada biletsiz seyirci alınmaması düşünce olarak iyi. Ancak uygulamada sorunlar var. Protokol tribününe yine elini kolunu sallayan girdi. Kapıya koydukları görevli protokol tribününe girme hakkı olan neredeyse herkese sorun çıkarttı. Bir dahaki maça en azından protokolü tanıyan bir görevli olursa daha az sorun yaşanır.

Bir de, protokol tribününe girenlerin örnek olması gerek. Oradaki yönetici yasağa rağmen sigara içerse yarın başkasına diyeceği bir şey olamaz! Protokol tribününden hakeme küfredilir ve hakeme pet şişe atılırsa, diğer tribünden taraftarın sahaya girmesine kimse bir şey diyemez. Lütfen dikkat!