İnegölspor galibiyetine şans, Sancaktepe’yi yenince tesadüf dediler. Ama Zonguldak Kömürspor galibiyeti gösterdi ki, bunun şansla, tesadüfle bir ilgisi yok. Yeni Çorumspor tam bir deplasman takımı.

İç sahadaki Pendikspor faciasından sonra Yeni Çorumspor’un bu sezon sahasında puan kaybetmeyen Zonguldak Kömürspor karşısında ne yapacağı merak konusuydu. Teknik Direktör Bahri Kaya, Pendik maçının kadrosunda küçük çaplı bir rotasyon yaptı. Gerçi burada da çelişkili bir durum var. Pendik maçında kurtarıcı diye sahaya sürülen Berat Ali 18’de yoktu. Daha önce hiç forma giymeyen Hakan ilk 11’de çıktı. Vardır Bahri Hoca’nın bir bildiği ama bu kadar uç noktada değişkenlikler bana ilginç geliyor.

Yağmur nedeniyle ağır bir zeminde oynanan maçta Yeni Çorumpor tam bir deplasman takımı gibi oynadı. Golü yediği bölümde bile oyunun hakimiyeti Yeni Çorumspor’daydı. 41’de Görkem’in çizgiye inip yaptığı gollük ortada ilk kez oynayan Murat Cömert pozisyon ve zamanlama hatası yaparak gol yenmesine neden oldu. Onun dışında fena da oynamadı.

İkinci yarıya başlarken yapılan Hakan-Mikail değişikliği takıma olumlu yansıdı. Yağmurlu havaya rağmen müthiş bir taraftar deştiğini arkasına alarak oynayan Zonguldak Kömürspor maçı kopartacak goller için önemli fırsatlar yakaladı ama değerlendiremedi.

64’te Mikail’in şık topuk pasında Murathan’ın zor pozisyonda attığı gol Zonguldak temsilcisinin gardını düşürdü. Hele 77’de Emrah’ın golüyle maç evsahibi ekip için bitti. Emrah bu golle moral buldu. Umarım devamı gelir.

2-1’den sonra oyun disiplininden kopan Yeni Çorumspor farkı kaçırdı. Burada, yine final paslarındaki yanlış tercihler öne çıktı. Zonguldak Kömür şaş kaza maçı berabere bitirseydi kaçan gollere daha çok üzülürdük.

Dediğim gibi, Yeni Çorumspor’un deplasmanda kazanmasının şansla, tesadüfle bir alakası yok. Bu, bence kadro yapısıyla ilgili bir durum. İçeride kapanan takımları açmakta zorlanıyor ama açık oynayan takımlara karşı etkili oluyor.

Samsunspor-Manisa maçının berabere bittiği haftada alınan kritik galibiyet mutlaka olumlu bir hava yarattı. Ancak bu havayı artık şehirde de görmemiz lazım. Zonguldak’ta her yer bayraklarla donatıldı ama Çorum bu atmosferden çok uzakta.

Takım içeride olmasa da dışarıda kazanıyor. Tabi her galibiyetin bir maddi karşılığı var. Galibiyet prim, prim para demek. Bu noktada yönetimin yükünü hafifletmek gerek. Özellikle deplasman giderleri konusunda işadamlarının devre girmesi lazım. Yönetim her şeye yetişemeyebilir. İşadamların veya deplasman giderlerini üstlenmek isteyenler kulübe kendileri de ulaşabilirler.

Çarşamba günü Başkent Akademi ile iç sahada kritik bir maç var. Şeytanın bacağını kırma maçı da diyebiliriz. Hafta içi olmasına rağmen tribünler dolsun ve taraftar artık ağırlığını koysun.