Kırklarelispor, 1922 Konyaspor ve ardından iç sahada İnegölspor karşısında alınan yenilgilerin beraberinde getirdiği karamsarlık, Gümüşhane deplasmanında kazanılan 4-1’lik maçla iyimserliğe dönüştü. Futbol böyle bir şey işte. Üç yenilgi ile karakış, bir galibiyetle bahar havası… Ortası yok, ya çok iyi, ya çok kötü. Türkiye’de maalesef skora endeksli bir düzen olduğu için ileriye dönük planlama yapan ve bu doğrultuda amacına ulaşan kulüp sayısı yok denecek kadar az. Durum böyle iken, kulüplerin hali ortada işte. Çoğu borç batağında… Onca emek, alın teri ve milyon dolarlar boşa gidiyor. Tabi, bu bizi aşan bir durum. Bizi ilgilendiren Çorum. Biz, Çorum’la ilgili boyuta bakalım.

Eksiklere rağmen kurumsallaşma yolunda önemli mesafe kat edildi. Altyapıdan kadroya katılan oyuncular ve geleceğe dönük yapılan transferler teorik olarak doğru bir planlama içeriyor. Pratikte de bu düşüncenin karşılıksız olmadığını Gümüşhanespor maçında bir kez daha gördük. 2.Lig’in en genç kadrolarından biriyle Play-Off’a oynamak kolay iş değil. Bu noktada, Başta Başkan Fatih Özcan ve ekibiyle teknik heyeti kutluyorum.

Sosyal medyada yazılıp çizildiği gibi, Çorumlu gençlere yapılan yatırımın boşa olduğunu düşünmüyorum. Gümüşhane maçındaki ilk 11’de Çorum’dan 4 futbolcu vardı. Hangisi sırıttı söyler misiniz? 2.Lig’de ilk kez bir maça çıkmasını geçin, profesyonel futbolculuk kariyerindeki ikinci maçını oynayan 19 yaşındaki Nafican’ın neler yaptığını hepimiz gördük. Osman’ın, savunmayı ayakta tutan en önemli oyuncuların başında geldiğine kim itiraz edebilir? Her an göreve hazır olan Batuhan bu takımda oynayamaz diyen var mı? Kötü oynadığı maçlarda bile Kıvanç mücadele etmiyor diyen, futboldan anlamıyor demektir.

Sadece Çorumlu futbolcular mı? Tabi ki hayır. Kaleci Reşat ve stoper Mete’yi Gümüşhane maçında ilk 11’de oldukları için önce söylüyorum. Kim ne derse desin, Onur Tekin, Kerem Pala, Muhammed Çoban, Nafican Yardımcı, Nuri Can Zorlu, Semih Acar ve Talha Özler bu kulübün geleceğidir. Altyapıdan çıkan diğer gençleri daha saymıyorum bile.

Bu takım 1.Lig’e çıkar ya da çıkamaz, bilemem. Ama bildiğim bir şey var, o da oyuncu bazında gelecek kaygısının olmamasıdır.

Gümüşhanespor maçına gelirsek, ilaç gibi tabiri vardır ya, işte tam da öyle oldu. Kötü gidişe dur deyip yeniden Play-Off potasına girmenin yanı sıra bazı futbolculara verilen mesaj bakımından çok verimli bir karşılaşma oldu. Bunun altı olmamalı. Çorum Futbol Kulübü en kötü tablo olarak Play-Off potasındaki yerini korumalı. Bunun vereceği moral ve özgüvenle 2.Lig’deki ilk sezonunda Play-Off oynamak hiçte küçümsenecek bir başarı değil.