Yeni Çorumspor’un tarihinde ilk kez mücadele edeceği 2.Lig’de sezonun başlamasına sayılı günler kaldı ancak ortalık halen toz duman.

Aylardır kısır bir çekişmedir gidiyor. O şunu dedi, bu bunu dedi, estek oldu, köstek oldu, destek olmuyor… Sonuç ortada… Elde var sıfır! En çok zararı Yeni Çorumspor görüyor. Gelinen noktada, 3 ay önce Süper Lig hayalleri kurarken, bugün ligde kalma hesapları yapılıyor.

Ortada bir kaos ortamı var ve sorunlar ancak ortak akıl ve güçlerin birleşmesiyle çözüme kavuşturulabilir. Bunun için geç de olsa; Vali, Belediye Başkanı, milletvekilleri, siyasi parti yöneticileri, mesleki ve sivil toplum kuruluşları başkanları ve önde gelen işadamları başta olmak üzere, tüm Çorum’u temsil edenlerin katılacağı kapsamlı bir toplantıda sorunları masaya yatırıp çözüm önerilerini tartışmak en akılcı yol.

Belediye, 1967’den beri sağladığı katkıların devamı noktasında bir adım atıp gerekli desteği vermeli. Başkan, yasal çerçeve söyleminin ötesine geçip artık somut bir adım atmalı. Aksi bir durumda ihale tamamıyla Belediye’nin üzerine kalır.

Ha, sadece Belediye mi? Tabii ki hayır. Ticaret ve Sanayi Odası ile ÇESOB başta olmak üzere herkesin gücü oranında Çorum’un ortak paydası Yeni Çorumspor’a destek olması ve sorunların çözümüne katkı sağlaması lazım.

Dediğim gibi, bu takım 1 Eylül’de lig maçı oynayacak ve ortada belirsiz birçok konu var. Farkındaysanız, takımın durumuyla ilgili tek bir satır yazamadık. Çünkü bu çalkantılı süreçte takım ikinci planda kaldı. Oysa vitrine bu takımın çıkacağını unutmamak lazım.

Bugün (dün) futbolculardan Mümin Talip Pazarlı ve Oğuz Mataracı da takımdan ayrıldı. Yani Çorumspor kan kaybediyor. Süreci daha fazla uzatmadan ne lazımsa yapılması gerek. Yoksa yarın çok geç olabilir.