Hedefli takımlar için iç saha her zaman kaledir. İçeride alınan galibiyetlerdir coşkuyu artıran ve camiaları havaya sokan. İşte bu yüzden Başkan Fatih Özcan’ın olmazsa olmazlarından biridir “iç sahada coşkulu futbol.” Maalesef, oyunla kadro kalitesi henüz tam olarak örtüşmüyor. Şampiyonluk yarışında en büyük yarayı da evinde aldı Çorum FK. Bu anlamda, Adıyaman karşısında alınan 3-0’lık galibiyet umarım bir milat olur.

Ahmet Hoca, Niğde’de 2-0 gibi net bir galibiyet alan kadrodan sadece Batuhan’ı kulübeye çekip Mehmet Gürkan’ı sahaya sürdü. Niğde’de cezalı olan kaptan Umut’a hemen forma vermeyerek doğru yaptığını, Umut’un oyuna girdikten sonraki performansından da anlamak mümkün.

Adıyaman, teknik direktörlük görevine Cüneyt Dumlupınar’ın gelmesinden sonra adeta evrim geçirdi. Kapasitesi sınırlı bir takım olmasına rağmen, oyunu hiç çirkinleştirmediler. Sadece oynamayı ve üretmeyi düşündüler. Bu da, kapanan takımlar karşısında zorlanan Çorum FK’nın ekmeğine yağ sürdü. Geriye dönüp baktığımızda da, Çorum FK’nın kapanan takımlar karşısında zorlandığını, ancak oynamak isteyen takımlara karşı başarılı sonuçlar aldığını görüyoruz.

Golsüz devam eden maçın kırılma anı, 28.dakikada Seçkin Getbay’ın ceza sahasında düşürülmesi oldu. Kazanılan penaltıyı Seçkin gole çevirince, Adıyaman’ın gardı düştü. Artık, gol için daha çok adamla Çorum FK’nın üzerine gelmeleri gerekti. Bu da, farkı artırmak isteyen Çorum FK’nın daha çok açık alan bulacağı anlamına geliyordu, öyle de oldu.

Maçın kırılma anlarından biri de, 62.dakikada Umut’un oyuna girmesiydi. Ceza haftasından sonra kulübede oturmak sanırım kaptanı iyice kamçılamış. Oyuna girdikten sonra Çorum FK’nın hücum gücünü gözle görülür şekilde artırdı. Güzel futbolunu da, 65.dakikada uzaktan attığı şık plase golüyle süsledi.

Her şeye rağmen, oyunu çirkinleştirmeden oynamaya çalışan Adıyaman, 67.dakikada Emin Altunay’ın direkt kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldıktan sonra Çorum FK hem daha rahat oynadı, hem de daha çok boş alan buldu. 77.dakikada Mehmet Gürkan’ın ustaca bir vuruşla attığı golle de 3-0 gibi net bir galibiyet aldı. Ancak, oyunla kadro kalitesinin henüz tam olarak bağdaştığını söyleyemeyiz.

Şampiyonluğa oynayan bir takımın iç sahada 3 maç kazanamaması elbette normal olmamasına karşın, alınan bu galibiyet yukarıda da belirttiğim üzere umarım bir milat olur. Çünkü, ikinci yarıda iç saha maçlarının önemi bir kat daha artacak.

Devre arası arifesinde olmamız nedeniyle, futbolcuların maçtaki bireysel performanslarına özellikle değinmediğimi de belirtmek istiyorum.

Sonuç itibariyle, oyun olarak olmasa da, skor olarak alınan net galibiyet, büyük bir moral oldu. Katkısı bulunan herkesi tebrik ediyorum. Adıyaman Futbol Kulübü’nü de, oyunu çirkinleştirmeden oynamaya çalışmaları ve maçtan sonra soyunma odasını tertemiz şekilde bırakıp örnek bir davranış sergilemeleri nedeniyle kutluyorum.

Ligin geride kalan 18 haftalık periyodunda, tam 20 puan kaybederek kredisini erken tüketen Çorum FK, Pazar günü Afyon deplasmanında ilk yarının sona maçına çıkacak. Kredi erken tüketildiği için, maalesef bu maçta da kaybetme lüksü bulunmuyor. Zorlu deplasmanda 1 puan iyi sonuç gibi görünse de, ben Çorum FK’nın en azından kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

18 maçta 27 gol atmasına rağmen Çorum FK’nın iyi bir golcüye ihtiyacı vardı. Başkan Fatih Özcan da, liglerin deneyimli golcüsü Mehmet Akyüz’ün transferini bitirdi. Mehmet Akyüz’ün transferi ile ilgili yaşından dolayı ufak çaplı eleştiriler olsa da, ben nokta transfer olduğunu düşünüyorum. Top taşıyabilen, savunma arkasına koşu yapabilen, yerden ve havadan etkili olan, uzaktan da gol atma becerisine sahip olan Mehmet Akyüz’ün Çorum FK’ın şampiyonluğuna büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.

Devre arasına girecek olunması nedeniyle, bu günlerde en çok transferler merak ediliyor. Edindiğim son bilgilere göre, şimdilik kanat oyuncusu transferine odaklanıldı. 1 ya da 2 transfer yapılması düşünülüyor. Tabii, kiralık gitmek isteyen oyuncular da var. Bunların yerine takviye yapılıp yapılmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.