Etimesgut Belediye galibiyetiyle yeşeren play-off umutları, farklı Sakaryaspor yenilgisine rağmen, güçlü şekilde devam ediyor. Henüz kaybedilen bir şey yok. Yeter ki, kalan 9 hafta iyi değerlendirilsin.

Doğrusu, tam 14 eksikle gittiği Sakarya deplasmanında, 1 puan bile çok iyi sonuç olurdu Çorum FK için. İlk 10-15 dakika ve son 20 dakika hariç, Çorum FK’nın puan alabilecek bir görüntüsü vardı aslında.

Maçın henüz başında, verilmeyen penaltı, kırılma anlarından biriydi. Hakemler, bu gibi rakiplerle oynarken, böyle pozisyonları görmezden gelebiliyorlar. Bunun birçok örneğine şahit olduk.

20.dakikada, Ömer Bozan’ın attığı gol, skorda da dengeyi Sakaryaspor lehine bozarken, savunmanın büyük hatası vardı. İlk yarının son dakikasında, Halil İbrahim’in şutunun direkten dönmesi de, maçın bir başka kırılma anıydı.

İkinci yarıya iyi başlayan ve oyunu kontrol eden taraf Çorum FK olmasına rağmen, 60.dakikada, yine savunma ve kaleci hatasıyla fark ikiye çıktı. Buna rağmen, oyun disiplininden kopmayan Çorum FK, 64.dakikada Burak Çalık’la enfes bir gol bulup, maça yeniden ortak oldu. Ancak, Sakaryaspor’un panik halleri çok kısa sürdü. 70.dakikada Hurşit Taşçı, 2 dakika sonra da Ali Özgün’ün golleriyle skor bir anda 4-1’e geldi. Yenilen gollerde, takım savunmasının yanı sıra, bireysel hatalar ön plana çıktı.

Sonuç itibariyle, şahsım adına, bu maçla ilgili ciddi bir beklentim yoktu. Ancak, 4-1 gibi bir skor da beklemiyordum. Bu maçla ilgili konuşulacak fazla bir şey yok. Ama, oyun taktiği ile ilgili eleştiride bulunabiliriz. Birçok eksiğe rağmen, açık oyun anlayışının benimsenmesi tartışılabilir. Bunun dışında, bu maçı unutup, Pazar günkü Bodrumspor maçına odaklanmak gerek.

Sakaryaspor kaptanı, eski Çorum FK’lı Ömer Bozan’ın performansı etkileyiciydi! 1 gol atan Ömer Bozan, 2 de asist yaparak “maçın adamı” oldu. Aynı Ömer’in, aynı performansa yakınını bile Çorum FK’da oynarken göremedik! İlginç!

Ligde son 9 haftaya girildi. Artık puan aslanın ağzında değil, ta midesinde. Bundan sonra hata yapan saf dışı kalır. Bu bilinçle, kalan maçların her birini final gözüyle değerlendirmek lazım.

Türkiye Futbol Federasyonu, hafta sonu yurt genelinde etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle, Süper Lig hariç, tüm ligleri 1 hafta kaydırdı. Bu yüzden, Çorum FK’nın Bodrumspor’la Pazar günü oynayacağı maç haftaya kaldı. Bu erteleme, birçok sakat oyuncusu bulunan Çorum FK’nın lehine oldu diyebiliriz. Arayı en iyi şekilde değerlendirip, yaraları sarmak için iyi bir fırsat oldu.