Büyük gün... Bugün olmazsa 10 Temmuz… Çorumspor için belki de tarihi bir dönemeç… Yıllardır eksikliği hissedilen, Çorum’un her kesimini kucaklayacak geniş tabanlı bir yönetim özlemi sona erecek. Yepyeni bir sayfa açılacak Çorumspor tarihinde. Nemci Özkaya başkanlığında oluşacak yönetimin yanı sıra, geniş tabanlı Üst Kurul, Çorumspor’un geleceğine ışık tutacak. En önemlisi, oluşturulacak diğer kurulları  ile bu kongre Çorumspor için dönüm noktası olacak.

Daha kongre yapılmadan, dedikodular başladı. Çorumspor’un kalkınmasını istemeyenler çoktan harekete geçti. Yeni yönetimi yıpratmaya yönelik eylemler başladı bile. Kurulda görev alacak isimleri vazgeçirmeye çalışanları mı dersiniz, gelecekle ilgili kâhinlik yaparak insanların içine kurt düşürenleri mi dersiniz. Görev alacak insanların futbol bilgisini sorgulayanları mı dersiniz. Daha neler neler…

Ama bu kez sağduyu kazanmalı. Çünkü bu oluşum Çorumspor için büyük bir fırsat ve böyle fırsatlar her zaman ele geçmez. Çorumspor’un kurumsallaşması, geleceği üzerindeki ipoteğin kaldırılması için bu oluşum büyük bir şans. Gerçek Çorumspor sevenleri bu oluşuma destek vermeli. Çorumlular, bu oluşumun çevresinde kenetlenip, bağırlarına basmalı.

Bu yazıyı akşam saatlerinde kaleme aldım. Yani kongreye henüz saatler var ve çok kongreye kadar çok şey değişebilir.

Her zaman diyorum ya, Çorum garip bir memleket diye. Son iki günde yaşananları da göz önünde bulundurarak, bugünkü kongrede, daha önce Yüksek Kurul’da görev alacakları açıklanan isimlerin bazılarını göremezseniz şaşırmayın.

Ben, Erol Karataş başkanlığındaki Yüksek Kurul ve Nemci Özkaya başkanlığındaki Çorumspor Yönetimine şimdiden başarılar diliyorum. Tüm Çorumluları, bu yeni oluşuma destek olmaya davet ediyorum.