Geçen sezon “Rota kupa” sloganıyla şampiyonluk mücadelesi veren Çorum FK, uç noktada yaşanan gelgitler nedeniyle, maalesef hedefine ulaşamadı. Şimdi önümüzde yeni bir sezon var. Yeni sezona, yeni bir yapılanmayla girecek olan Çorum FK’nın yeni sloganı ise “Birlikte başaracağız”.

Derin bir anlam içeren bir slogan “Birlikte başaracağız”. Peki, gerçekten de birlikte başarabilir miyiz? “Birlikten kuvvet doğar” demiş atalarımız. Birlik olunduğunda, yapılamayacak, başarılamayacak bir iş yoktur. Ancak, işin içine menfaat girerse, herkes kendine bir pay çıkartmaya çalışırsa, o zaman gemi su alır ve ortada ne birlik kalır, ne de gerçek manada bir ortak payda.

Çorum FK konusunda da, maalesef ben gerçek manada bir birliktelik olacağını düşünmüyorum. Geçmişte, Çorumspor’la ilgili de aynı durum söz konusuydu. Destek olanlar ve olmaya çalışanlar gibi, köstek olup, engellemeye çalışanlar vardı. Aynı durum şimdi de devam ediyor. Yani değişen fazla bir şey yok.

Hep bir bahane bulunurdu. Son dönemlerin en popüler bahanesi ise kulübün Anonim Şirket olması. Yani ticari anlamda el değiştirmesi halinde, hisseleri elinde bulunduranların kar elde edeceği öne sürülüyor. Ben bugüne kadar, Çorum için söylüyorum, kar eden birilerini görmedim. Kulübü şirketleştiren Fatih Özcan, Murat Yıldırım’a devretti. Sorun bakalım ne kadar kar etmiş. Yarın bir gün Murat Yıldırım da devrettiğinde, herhangi bir karı olmayacak. Bunlar işin bahanesi. Destek olmak isteyen olur. Geçen sezonlarda da bu kulüp şirketti ve destek olunuyordu. Bu sezon ne değişti, çok merak ediyorum?

Bugüne kadar, en büyük desteği Çorum Belediyesi verdi. Halen de vermeye devam ediyor. İsmi Çorum FK olan ve Çorum’u temsil eden, Çorum’un en büyük marka değeri olan bu oluşumun, ilin tüm dinamikleri tarafından desteklenmesi gerekirken, bakıyoruz, herkes bir yerden çekiştiriyor. Destek olmak isteyenlere aba altından sopa gösterildiği, hem de yeni Spor Yasasına göre, “Kulüpleri Anonim Şirket yapın” çağrısına rağmen, yeniden dernek çatısı altına almaya çalışanların olduğu biliniyor.

Yazının başlığında da sorduğum “Birlikte başarır mıyız?” sorusuna kendi adıma cevap verecek olursam, pek ümitli değilim. Çünkü bu şehrin yapısını iyi biliyorum. Umarım bu kez yanılırım.

En büyük endişem ise, kulübün siyasi bir iç çekişmeye kurban gitme ihtimalinin oldukça yüksek olması.