Çeyrek asırdan fazladır spor camiasının içerisindeyim, Çorum’u da gayet iyi biliyorum. Kim nedir, necidir, daha lafa başlarken sözü nereye getireceğini bile az buçuk bilebiliyorum. Ama bir tek, şu memleketteki hasedi, dedikoduyu nasıl bitirebiliriz, onu bilemiyorum. Bu da, Çorum’un kanayan en önemli yaralarından biri maalesef. Dedikodu, haset bitmiyor. Tabii, iyiler de var. Onları ayırıyorum. Ben genel olarak diyorum.

Özellikle Çorum FK ile ilgili olarak sağdan soldan arayanlar, yazanlar oluyor. Öyle şeyler geliyor ki, inanın “Bu kadar da olmaz” diyorum. Resmen akıl tutulması. Ortaya öyle iddialar atılıyor ki, bazen insan çok iyi bildiği bir konuda bile tereddüde düşüyor. Hele, kulübün devri süreci ve Alagöz Holding’in forma göğüs sponsoru olmasıyla ilgili konuşulanlar, ortaya atılan iddialar, emin olun şeytanın bile aklına gelmeyecek cinsten. Kulübün, Alagöz Holding’e satıldığını iddia eden bile oldu. Gerisini siz tahmin edin.

Bu konuyla alakalı olarak, süreci yakından takip ettiğim ve bazı şeylere şahit olduğum için şunu söyleyebilirim ki, Alagöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cantürk Alagöz, 3 milyon 500 bin lirayı, Oğuzhan Yalçın’ın ikili ilişkilerdeki samimiyetine binaen vermiştir ve karşılığında göğüs reklamı bile istememiştir. Hatta daha ötesi, Oğuzhan Yalçın isterse, 500 bin lira bonservis bedeli ödeyip aldıkları Halil İbrahim Sönmez’i Çorum FK’da oynatabileceğini söylemiştir. Yetmemiştir, “Bize ayırdığın göğsü de sat, kulübüne para kazandır” demiştir. Buna ben şahidim. Bunu yapan, “elin oğlu” dediğimiz Iğdırlı bir iş insanı.

Dönüyoruz Çorum’a, yani cadı kazanına. Birçok ulusal ve uluslararası büyük firma varken, hiçbiri destek olmuyor. Ya da, olmaları engelleniyor. Düşünebiliyor musunuz, bir firma ile sponsorluk için anlaşılıyor ama açıklanamıyor. Neden? Çünkü henüz imzalar atılmadı. Duyulursa işi bozarlar diye. Bozarlar mı? Bence de bozarlar. Taş korlar.

İnsanlar destek olmadığı gibi, köstek olmaktan da geri kalmıyorlar. Hiçbir şey yapmasalar bile, dedikodu ile ortalığı karıştırıp, bir panik havası yaratmaya çalışıyorlar.

Başkan Oğuzhan Yalçın, ilk toplantıda ve sonrasında gazetelerde de tekrar çıktığı gibi, bütçeyi oluşturmadan, yeni sezon hedefini açıklamayacaklarını söyledi. Gayet anlaşılır bir ifade değil mi? Henüz bütçe belli değil, hedef belli değil, “Paraları yoksa niye aldılar kulübü? Herkes transfer yapıyor, bizim hoca bile belli değil, daha bir topçu alamadılar” gibi saçma sapan eleştiri yapanlar var. Arkadaş, anlamanız mı kıt sizin!

Murat Yıldırım ve Oğuzhan Yalçın, daha kulübün kapısından girmeden, 11 milyon 500 bin lira ödeme yaptılar. Bu para elde olsa, bugün hedefin de belli olurdu, transfere de başlamış olurdun. Ama “Bismillah” dedin, 11 milyon 500 bin gitti. Bırakın destek olmayı, köstek olan onca insanın olduğu bir şehirde, kolay mı sanıyorsunuz kulüp yönetmeyi, takım kurmayı.

Hele biraz sabır! 2.Lig’de 19 takımın henüz hocası yok. Birkaç kulüp dışında transferi bırakın, nasıl bir politika yürüteceği belli olmayan onca kulüp var. Bu sezon piyasa çok yüksek, rakamlar uçuk. Mevcut oyuncu kadrosu korunup, birkaç nokta transfer yapabiliyorsan, senden iyisi yok. Şampiyonluğun en güçlü adayısın. Ama bunun için, kaynak lazım. Kaynaktan önce de biraz sabır.

“Hayal satmayacağız” diye en baştan söyledi Oğuzhan Yalçın. Bütçeye göre hedef, hedefe göre de kadro. Bu kadar net! Lütfen, destek olmuyorsunuz, bari dedikodu yaparak, panik havası yaratmayın.