Çorum Belediyespor, Play-Off yarı finalinin ilk maçında Altay’ı 2-0 gibi net bir skorla yenerek rövanş maçında final için büyük bir avantaj yakaladı. İnanıyorum ki, bu takım Altay’ı geçtikten sonra finali de kazanarak 2.Lig’e yükselecek.

Sezon başında teknik direktör seçimi doğru yapılsaydı, Sancaktepe Belediyespor’un yerinde şampiyonluk ipini Çorum Belediyespor’un göğüsleyeceğinden hiç kuşkum yoktu. Ama olsun, Play-Off’tan da olsa bu takım hedefe ulaşacak. Şehirde olmasa bile stattaki o bütünleşme umutlarımı daha da artırıyor.

Grup maçları tamamlandığında çoğu kişi Altay’la eşleşmekten endişe duyuyordu. Ben, ta başından beri Kocaelispor veya Altay’ı istiyordum. Tüm takımları izledik. Bence Belediyespor’u zorlayabilecek tek takım Ankara Demirspor. Çünkü takım oyunu oynuyorlar. Kocaeli ve Altay’da bireysellik ön planda ve Başkent ekibine göre daha kırılganlar. Bunun doğruluğunu da Play-Off’un ilk maçlarında gördük.

Çorum Belediyespor, bu sezon iki kez karşılaştığı ve ikisinde de elinden kaçırdığı Altay karşısında çok yüksek bir motivasyonla mücadele etti. Trabzonspor maçından sonra tribünler ilk kez doldu. Şehirde olmasa bile statta mükemmel bir bütünlük vardı. Maça etkili başlayan Çorum Belediyespor’un her an golü bulacağı gün ışığı gibi ortadaydı. Rakip savunmanın sağındaki madeni keşfetmek fazla zaman almadı. Ataklarını buradan geliştiren Belediyespor, 12.dakikada ligin gol kralı Yakup Alkan’ın harika golüyle öne geçerken, kırılma anı 16.dakika olarak kayıtlara geçti. Bu dakikada, Yeldar’ın kaleci tarafından ceza sahasında düşürülmesi net penaltıydı. Penaltıyı es geçen hakem, Salim’in topu ağlara göndermesi üzerine önce golü verdi, ardından yardımcısının yerdeki Yeldar’ın elle oynadığı yönündeki uyarısı üzerine golü iptal etti. Hakem penaltıyı ya da golü verse maçın seyri bambaşka olabilirdi.

En büyük silahı yan toplar olan Altay’a koskoca 90 dakikada yarım pozisyon veren Çorum Belediyespor, ikinci yarıya da etkili başladı. 49.dakikada, Salim’in şık golü ile fark ikiye çıkarken, 2-0 gibi net skorlu bir galibiyet alan Belediyespor final kapısını aralamış oldu.

Bu tür maçlarda 2-0 garanti bir skor mu? Elbette hayır. Hele de Altaylıların çirkefliklerini gördükten sonra İzmir’de Çorum Belediyespor’u zorluk derecesi her yönüyle yüksek bir maçın beklediğini hatırlatmakta fayda var.

Altaylıların çirkefliği demişken, böyle taraftar olmaz! Bunlar taraftar değil, bildiğiniz holigan. Bu ülkede ya kanunlar uygulanmıyor, ya da cezalar caydırıcı değil. Yoksa hele de bir deplasmanda bu tür olayları çıkartmak akıllı insan işi değil. Ya bizim taraftarlara ne demeli. Hem de kazanılan maçtan sonra tahriklere kapılıp Altaylılara uymak da neyin nesi? İki kulübe de ceza gelecektir.

“Keskin sirke küpüne zarar” deyip biz yeniden Çorum Belediyespor’a dönelim. 8 Mayıs’taki rövanşta Belediyespor’a her türlü beraberliğin yanı sıra her türlü tek skorlu yenilgi de yetiyor. Belediyespor bunların hesabına girmeden maç 0-0’mış gibi oynamalı ve Çorum’daki maçın performansına yakın bir performans sergilemeli.

Altay’dan sonra final… Yani, 2.Lig’e iki adım kaldı.