Kızılay Osmancık Şubesi Başkanı Erdal Karataş, Kızılay’ın 2017 yılını değerlendirirken, bir yıl içerisinde 8 defa kan bağışı kampanyası gerçekleştiklerini ve ilçede 1.200 kişinin kan bağışladığını, 3.600 hastanın şifası olduğunu 275 kişinin ise kök hücre donörü olduğunu bildirdi.

2017’de Koyunbaba İlkokulu’na bir adet “Özel Eğitim Sınıfı” açtıklarını ve gelecek yıllarda bir Özel Eğitim Sınıfı daha açacaklarını belirten Erdal Karataş, ilçedeki Özel Eğitim Sınıfı ve Rehabilitasyon Merkezi olmak üzere kimsesiz, yaşlı ve bakıma muhtaç aileleri evlerinde ziyaret ederek, her türlü maddi destek sağladıklarını belirtti.

Kızılay Osmancık Şube Başkanı Karataş geride bırakılan yıl içerisinde yapılan faaliyetler hakkında şu bilgileri aktardı:

“2017 yılı içerisinde Ramazan ve Kurban bayramlarında 150 aileye gıda kolisi ve 468 aileye kavurma ve kıyma dağıttık. Şehit ve gazi ailelerine maddi yardım yaptık. Ayrıca 500 aile ve öğrenciye giyim yardımı yapıldı. Evi yanan 3 mağdur aileye mutfak eşyası ve beyaz eşya yardımı ile yaz aylarında camilerimizde açılan Kur’an kursu öğrencileri ziyaret edilerek Kızılay’ı tanıtarak, ikramlarda bulunduk. Lâçin ilçesindeki, yaşlı ve bakım merkezi ziyaret edilerek yiyecek ve giyecek yardımında bulunduk. Çeşitli okullarda 1.000 öğrencimize kan bağışı konusunda seminerler verildi. Ayrıca 15–16 Temmuz 2017 tarihinde demokrasiyi kutlayan vatandaşlarımıza ikram olarak içme suyu, dondurma ve Kızılay sodası dağıttık.”

2018 yılında Kızılay’ın 150. kuruluş yıldönümünün kutlanacağını hatırlatan Erdal Karataş, bu yıl boyunca 1.500 ünite kan bağışı hedeflendiğini, ihtiyaç sahiplerine daha çok maddi ve ayni yardım ile en az bir tane daha Özel Eğitim Sınıfı açacaklarını belirterek, ikinci el kıyafet ve ikinci el kitap projesini hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim