İYİ OYNAMAK YETMİYOR

Abone Ol

Çorum Belediyespor, mutlak galibiyet hedeflediği Kastamonuspor karşısında maça kontrollü başladı. Yağmur nedeniyle zemin kayganlaşırken, iki takım futbolcuları da zaman zaman ayakta durmakta bile güçlük çektiler. İlk 15 dakikadan sonra ağırlığını hissettiren Çorum Belediyespor, ayağa toplarla rakip kaleye gitmeye çalışırken, önemli pozisyonlar buldu. 13 ve 33.dakikalarda Hakan, 17’de Oğuzhan, 42.dakikada da Berat Ali net fırsatlardan yararlanamadı. Konuk takım ise ilk yarıdaki tek pozisyonundan 39.dakikada Fatih Özçelik’le sonuç alamadı.
Sahaya kaptan olarak çıkan Turgay, maç boyunca bir varlık gösteremezken, uzaktan sert şutlarını da göremedik. Ayağında topu fazla tutmasıyla da Belediyespor’un adeta el freni oldu. Serdar Hoca Turgay’a 87 dakika nasıl tahammül etti anlamadık.
İkinci yarıya Kastamonuspor Fatih-Özçelik-Aykut değişikliği ile başladı. Bu değişiklik konuk takıma yaradı. Özellikle sol kanadı etkili kullanmaya başladılar. Kastamonuspor, maç boyunca sadece ikinci yarının ilk 5 dakikasında etkili olurken, o zaman diliminde de golü buldu. 47’de Yaşar’ın gollük şutunda kaleci Fatih gole izin vermezken, 1 dakika sonra konuk takım penaltı kazandı. Atışı gole çeviren Batuhan takımını öne geçirdi.
Golden sonra Belediyespor adeta şoka girdi. Bir süre toparlanamayan Kırmızı-Siyahlılar, gol için şuursuzca ataklar geliştirdi. Bu arada kalesinde tehlikeler de yaşadı ancak kaleci Fatih ikinci gole izin vermedi.
Son bölümlerde Kastamonuspor savunmaya çekilirken, oyuncuları da sakatlık bahanesiyle yerden kalkmadılar. 89’da Berat Ali, 90’da da Kudret çok net pozisyonları kaçırınca karşılaşma Kastamonuspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.
Kastamonuspor kalecisi Eray, yaptığı kritik kurtarışlarla galibiyette önemli pay sahibi oldu. Her ne kadar Eray başarılı görünse de, golleri Belediyesporlu futbolcuların beceriksizce kaçırdıklarını söylemek daha doğru olur. Yani Eray kurtarmadı, Belediyespor kaçırdı.
Belediyespor, Teknik Direktör Serdar Bozkurt’la yepyeni bir kimlik kazanmış. Ayağa başarılı paslar yapıyor. Bir de topu kanatlara hızlı aktarabilirlerse daha iyi olacak.
Kastamonuspor maçında bir kez daha görüldü ki, Belediyespor’un en büyük sorunu santrforunun olmaması. Kastamonuspor’un golcüsü Yaşar’ı Belediyespor’a koyun, skor farklı şekilde Belediyespor lehine olurdu.