Okul girişinde yapılan kermeste konuşan Osmancık İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Orhan Genç, öğrencilerde toplumsal duyarlılık oluşturmak adına yıllardır kermes düzenlediklerini anlattı. Yaşanan coğrafyada, gerek ülkede gerekse uluslararası arenada yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamak ve öğrencilerle birlikte bir şeyler yapmak adına Gazze ve Yemen'deki çocuklar yararına bir kermes düzenlediklerini belirten Genç, orada yaşanan insanlık dramına bir nebze olsun merhem olmaya çalıştıklarını ifade etti. Böylece okul olarak ilçede bu kermeslerle hem farkındalık meydana getirmeye hem de çocukları bu gibi olaylara karşı duyarlı olmalarına vesile olduklarını dile getiren Orhan Genç, öğrencilerin yaşayarak ve görerek yardımlaşmayı ve yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Genç, “Müslümanlar olarak bu insanlık dramına karşı duyarsız kalamazdık. Dolayısıyla mazlum coğrafya olarak adlandırdığımız Afrika’nın yetim çocuğu Yemen ve Gazze yararına çocuklarımızla birlikte düzenlediğimiz bu kermesten elde edilen tüm gelirler Kızılay Derneği banka hesaplarına yatırılarak Gazze ve Yemen’e gönderildi.

Öğrenciler ise, Gazze ve Yemen’de yaşanan drama sessiz kalmamak adına böyle bir kermes düzenlediklerini belirterek, “Oradaki kardeşlerimiz yalnız değiller. Onlar için bir nebze de olsa bir şeyler yapmak bizleri mutlu etti” şeklinde konuştular.

(Mustafa ULUSOY)

Editör: TE Bilisim