Sosyal, kültürel, toplumsal, siyasal bir takım görüşlerimi, ÇORUM HABER okurları ile paylaşmaya çalışıyorum.

Bu arada, okurlarımızın, gazetemizi izleyen tüm vatandaşlarımızın görüşlerine, dilek ve şikayetlerine, projelerine de yer vermenin, toplumsal barış ve kaynaşma, sorunları paylaşma adına yararlı olacağı kanısındayım.

ÇORUM HABER zaten, Çorum’un sorunlarını her şeyin önünde tutan, Çorumlularla iç içe geçmiş bir yerel gazete.

Ben de, 1987 yılında Sabah Gazetesi’ne 6.700 kişi arasından “Vatandaş Ali Bey” seçilmiş, parmak bastığı toplumsal sorunlarla bir döneme damgasını vurmuş insan olarak, “Vatandaşın Sesi” başlıklı bu köşede, kırmadan-dökmeden, ama lafımı da esirgemeden değerlendirmelerde bulunmak istiyorum.

Bu köşede yayınlanmasını istediğiniz her türlü konuyu, kendi açık kimliğiniz ve bir fotoğrafınızla, gerekiyorsa konuyla ilgili görsel malzemeleri de ekleyerek, 0.532.211 40 98 numaralı telefonumun WhatsApp hattına veya [email protected] e-posta adresime gönderebilirsiniz.

Lütfen, yazacaklarınızın, konuyu anlatacak yeterlikte, ama kısa ve öz olmasına, doğru kaynaklara dayanmasına ve mümkün olduğu kadar görsel malzemelerle desteklenmesine dikkat ediniz.

Türkiye’nin “demokratik platform” niteliğindeki ender yerel gazetelerinden olan ÇORUM HABER’e, böylelikle vatandaşlarımız için de özgür bir pencere açmış oluyoruz.

“Sevgiler paylaşıldıkça çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır.”

Buyrun.

*

EPDK HÜKÜMETİN ÜSTÜNDE HÜKÜMET GİBİ

Petrol zamlarını hükümet değil de EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) yapıyormuş. Yani hükümetin hiçbir etkisi ve yetkisi yokmuş.

Peki o zaman hükümet ve ilgili bakanlık ne işe yarıyor? Ne güzel bir yönetim şekli! O zaman maaş zamlarını da memur ve emeklilerden kurulu bir kurum yapsın!

EPDK denilen kurum sanki hükümeti, devlet yönetimini aciz düşürmek için kurulmuş bir kurum gibi. Her iki günde bir zam yapmakla görevli. Adeta Ak Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak için, halkın nefretini uyandırmak için çalışan bir kurum. Bu kurumu ikaz eden kimse de yok.

EPDK’ya bir uyarım var: Her iki günde bir zam yapıp uğraşmayın. Her altı ayda bir zam yapın. Amma okkalı zamlar yapın. Mesela Temmuz 2022 başında benzin ve mazotu 50 lira yapın. Ocak 2023 te de 100 liraya çıkarın. Böylece vatandaşta önünü görme imkânına kavuşur.

İktidar partisine de bir uyarımız var:

Bu zam yağmurlarının faturasının da ilk seçimlerde vatandaş tarafından kesileceğini bir tarafa yazın.

YERDEN PETROL FIŞKIRDI

Sınırların cetvelle çizildiği bir Güney Anadolu coğrafyasında, sınırın güneyinde petrol fışkırıyor, kuzeydeki Türkiye topraklarında petrol yok. Kafkaslar’da, İran'da, Irak'ta petrol var. Türkiye'de yok. Ben bunu anlamıyorum.

Bu günlerde Manisa'da bir çiftçinin tarlasında açtığı kuyudan petrol çıkmış. İşin enteresan tarafı Türkiye petrolleri 1999 yılında bu bölgede petrol aramış, ancak yeterli rezervin olmadığına karar vermiş. Şimdi de köylü tarlasında açtığı kuyuda petrol bulmuş.

İnsanın aklına başka şeyler geliyor.