Asgari ücretin yükseltilmesi ile hayat pahalılığının önüne geçilemez. Önemli olan üretimi artırarak enflasyonu önlemektir.

Asgari ücretin her yükseltilmesi sonucu işten işçi çıkartmaları artar, iş yerleri kapanır, üretim azalır, dışa bağımlılık artar, sanayi çöker. Enflasyon daha da yükselir. Hayat pahallılığı artar.

O zaman çözüm ne?

Asgari ücret artışı çözüm değildir. Çözüm: Üretimi artırmak, dışa bağımlılığı asgariye indirmek, köylüye destek verip ekilip biçilmeyen tarlaları üretir hale getirmektir. Üretilen tarım ürünlerine dış pazarlama yollarını açmaktır. Tek kelimeyle toprağa ve sanayileşmeye ağırlık verip sarılmaktır. Köye tersine göçün yollarını açmaktır.

Asgari ücretin tüm yükünü işveren çekmekte, devlete fazla yük olmamaktadır. Üstelik devlet de asgari ücret artışından istifade etmektedir. SSK primleri ve vergiler yükselmektedir.

Mesela asgari ücret artışından dolayı apartmanlar sigortalı kapıcılarını işten çıkartma hesaplarını şimdiden yapmaya başlamışlardır. Sanayiciler ve sanayi tesisleri de bu hesapların içine girip işçi çıkarma yoluna gideceklerdir. Esas tehlike de buradadır.