Çorumspor, lider Akhisar Belediyespor karşısında Yükselme Grubu’nda sezonun en kritik maçlarından birini kazandı. Akhisar Belediye, Türk Telekom’un İskenderun Demirçelikspor’a yenilmesi üzerine bitime 3 hafta kala Bank Asya 1.Lige yükselmeyi garantiledi.

Çorumspor, maça galibiyet parolasıyla atak başladı. 11. dakikada Eren’in şık kafa golüyle skor üstünlüğünü de yakaladı. Çorumspor, skoru korumak için Eren’i ileride yalnız bırakarak savunma ağırlıklı ve zamana oynayan bir oyun sergiledi. Kart cezalısı olan Abdullah’ın yerine savunmanın göbeğinde görev yapan Murat’ın, Ömür’le birlikte uyumlu futbolu, konuk takıma gol şansı tanımadı.

İkinci yarıya Akhisar Belediye atak başladı. 54. dakikada Azmi’nin şutunda top direkten dönerken şans Çorumspor’un yanındaydı. Çorumspor orta sahası doğru düzgün pas yapamayınca kaybedilen toplar Akhisar Belediye atağına dönüştü. 60. dakikada Ali Cemal’in yerine Vedat’ın oyuna girmesiyle Çorumspor topa daha çok sahip olmaya başladı.

85’te Ali Köse bencillik yapmayıp topu solundaki Aydın ya da Vedat’a çıkartsa maç belki de orada bitecek ve son dakikalarda sıkıntı yaşanmayacaktı. Ali Köse de, başarılı futbolunu bir asistle süslemiş olacaktı.

Çorumspor’da Erkam ve Cemal amatörce kartlar gördüler. Galip takımın futbolcuları daha sakin olmalı ve daha profesyonelce hareket etmeliler diye düşünüyorum.

Çorumspor’un, mutlak kazanmak zorunda olduğu maçta sergilediği kötü futbolda teknik direktör Ali Güneş’in takım tertibindeki yanlışları önemli rol oynadı. Son haftalarda görev yaptığı bölümlerde başarılı olan Ferdi’nin 90. dakikada oyuna almasını yadırgadım. Bir teknik adam, herkesin gördüğünü nasıl göremez. Ali Hoca’nın yanlışlıkları bununla da kalmadı. Maçın son dakikaları oynanırken Çorumspor fizik olarak oyundan düştü. Akhisar Belediye tehlikeli ataklar geliştiriyor. Daha iki oyuncu değiştirme hakkı olmasına rağmen oyuna taze güç alıp oyunculara nefes imkânı tanıması aklına gelmiyor. Ta ki tribünler tepki gösterip yardımcıları da uyarana kadar.

Ali Cemal’e en çok kızan kendisiydi. Kenardan sık sık bu oyuncuyu uyarmasına rağmen tam 60 dakika sahada tutmasını anlayabilmiş değilim.

Bu takımın bu kadar az gol pozisyonuna girip zor gol atması kadronun kalitesiz olmasından değil, teknik adam yetersizliğinden diye düşünüyorum. Kazanan her zaman haklı olsa bile.

Çorumspor, kötü oynamasına rağmen iyi mücadele ederek şansının da yardımıyla zor da olsa 1-0 kazanarak ilk 6’ya girip ekstra play-off oynama şansını kalan haftalara taşıdı. Kalan maçlarda alacağı sonuçlar kadar rakiplerinin alacağı sonuçlar da büyük önem taşıyor.