Osmaniyespor maçından sonra yaşanan olaylar nedeniyle “seyircisiz oynama” cezasına çarptırılan Çorum Belediye, Elaziz Belediye maçını boş tribünler önünde oynamak zorunda kaldı. Kırmızı-Siyahlılar, sergiledikleri kötü futbol sonucu 3-1’lik skorla ilk yenilgilerini alırken, zirve yarışında önemli bir darbe yediler.

Futbolun temel unsurları olan fizik gücü, teknik ve taktik anlayış kavramları kadar önemli olan sporcu psikolojisi açısından da Elaziz Belediye maçı, sezonun en zor maçlarından biriydi.

Zirveden uzaklaşmamak için kazanmak zorunda olan Çorum Belediyespor bu bilinçle sahaya çıkmasına rağmen, golcü Abuzer’in ilk 11’de olmaması, ileride top tutulamamasına ve pozisyon kısırlığına neden oldu. Konuk Elaziz Belediye, oyunu kendi yarı alanında kabullenip kaptığı toplarla Çorum Belediyespor kalesinde etkili olmaya çalıştı. Üst üste köşe vuruşları kazandı. Nitekim 7.dakikada bir köşe vuruşu organizasyonunda, adam paylaşımını yapamayan Çorum Belediye, İsmail’in kafa golüne engel olamayınca 1-0 geriye düştü. Çorum Belediye bu gole reaksiyon gösteremeyince konuk takım ayağa paslarla ataklarını sürdürdü. 16.dakikada İsmail’in gollük şutunda kaleci Ramazan başarılıydı.

Çorum Belediye ayağa paslar ve oyunu kanatlara yaymak yerine uzun toplarla çıkmaya çalıştı. Fizik gücü yüksek olan Elaziz Belediyespor savunması bu topları toplayarak Çorum Belediye’ye imkân tanımadı. Çorum Belediyespor’da kötü oyuncu sayısı o kadar çoktu ki, kimse sorumluluk almadı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen bir de Kaptan Abdullah’ın topsuz alanda küfürden dolayı kırmızı kart görmesi ve ceza sahasında çift vuruşa neden olması her şeyin tuzu biberi oldu. Elaziz Belediye bu çift vuruşu Fahri ile gole çevirirken, farkın ikiye çıkmasıyla Çorum Belediye’nin puan için umutları iyice azaldı. İlk yarının son anlarında kazanılan penaltı vuruşunu Yakup’un gole çevirmesi ikinci yarı için az da olsa umutları yeşertti.

Çorum Belediye ikinci yarıya atak başlamasına rağmen bir kişi eksik oynaması nedeniyle ileride çoğalamadı. Elaziz Belediye ani ataklarla farkı artırmaya çalıştı.

61.dakikada Elaziz Belediyespor’dan Furkan çift sarıdan kırmızı kartla oyundan atılınca, sahadaki futbolcu sayısı eşitlendi. Umutlandık ama Çorum Belediye sürekli geriye ve yana pas yaptığı için bir türlü oyunu rakip yarı alana yıkamadı.

71.dakikada Yakup’un yerine Abuzer’in girmesiyle konuk takım tamamen kendi yarı alanına çekildi. Çorum Belediye maç başından beri ilk kez oyunu rakip kale önünde oynamaya başladı. Ancak bu kez de Elaziz Belediyesporlu futbolcuların zamana yönelik sakatlık numaraları yapmaları hem oyunu soğuttu, hem sinirleri iyice gerdi.

90+2.dakikada Özgür’ün büyük hatası sonucu Volkan’ın ayağından gelen üçüncü gol maçın skorunu belirledi.

Teknik Direktör Yusuf Tokuş’un Abuzer’i yedek bırakmasına bir anlam veremedim. Sakatsa kulübede ne işi var, değilse neden sahada değil? Yasin’i kesip sakatlıktan yeni çıkan Salim’i oynatmasını da yadırgadım.

Yenilgiyi, Kaptan Abdullah’ın sorumsuzca gördüğü kırmızı karta bağlıyorum. Son 2 haftada kaybedilen puanlar, Çorum Belediyespor’da bir şeylerin yolunda gitmediğini gösteriyor. Bu işi çözecek olan da teknik heyettir.

Yenilgiyi hakeme bağlamak da doğru değil. Hakem penaltıysa verdi. Kırmızı kartlar da doğru. Kötüydü ama sonucu etkileyecek bir hatası yoktu.