Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun ile Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Torun, Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu TBMM’de ziyaret ettiler.
Ziyarette Uğurludağ ilçesinde yapılan ve proje aşamasındaki çalışmalar ve Ak Parti Uğurludağ 5. İlçe Kongresi’nde Uslu’nun müjdesini verdiği Çeltik Fabrikası, Futbol Sahası, TOKİ Konut Çalışması ile Orman Toplu Koruma Merkezi açılması konuları da değerlendirildi.
Uğurludağ Belediye Başkanı Torun, “İlçe kongremize katılarak bizleri onurlandırdınız. Uğurludağ halkı adına teşekkür ederiz. Kongrede verdiğiniz müjdelerden Çeltik Fabrikası ile ilgili Pankobirlik teknik heyeti ön inceleme için önceki hafta ilçemize geldi. Kendilerine 3 alternatifli yer gösterdik. Bugün de Pankobirlik Genel Müdürü Taner Taşpınar’ı makamında ziyaret ederek görüşmede bulunacağız. Her konuda bizlerden desteğinizi esirgemiyorsunuz. Katkı ve destekleriniz için ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.
Ak Parti Uğurludağ 5.İlçe Kongresinde yeniden seçilen Yakup Torun ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerini tebrik eden Uslu, “Birlik ve beraberlik içerisinde ilçe kongrelerimizi tamamladık. Uğurludağ ilçemizde de son derece heyecanlı güzel bir kongre sürecini beraber gerçekleştirdik. Uğurludağ’da Kaymakamı, Belediye Başkanı, Ak Parti İlçe Teşkilatı, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte uyumlu koordineli çalışmalarının meyvelerini hep beraber alıyoruz. Bizler de elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz. Pankobirlik’in Çeltik Fabrikası çalışmasının olumlu sonuçlanması halinde Uğurludağ’da zengin ürün çeşitlemesi, istihdam ve fiyatların regüle edilmesi sağlanacaktır. Sentetik Yüzeyli Futbol Sahasının 1. etabının (Sentetik Çim, Tel Örgü ve Aydınlatma) ihale hazırlıkları yapılıyor. Ay sonuna kadar ihale ilanına çıkarılması planlanıyor.
Şendere İçme Suyu projemizle ilgili de süreç devam ediyor. İlk etap çalışmaları için iki ay önce Kalkınma Bakanımızdan temin edip Çorum İl Özel İdare emrine gönderdiğimiz 5 milyon TL’nin kullanımı için İl Özel İdaremiz gerekli hazırlıklarını yapıyor. Kalan kısmı için de Kalkınma Bakanımızla yaptığımız görüşmede desteklerinin devam edeceği de söylemişti. İnşallah ilçe merkezi ve köylerimizi suyla buluşturacağız. Bu konuda Başbakanlığı döneminde olaya el koyup ilgililere talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür borçluyuz. 30 yıldır gündemde olan, 77.050 dekar araziyi sulayacak Kızılırmak - Tımarlı Sulaması 2. kısmı önümüzdeki günlerde ihale edilmesi planlanıyor. Birlik, beraberlik ve kararlıkla yapılan çalışmaların sonuçlarını hep birlikte almaya devam ediyoruz” dedi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim