Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun ile AKP İlçe Başkanı Yakup Torun, Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi, AKP Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Cahit Bağcı'yı ziyaret ederek bir süre görüştü.
Ziyarette Milletvekili Bağcı'ya Uğurludağ’a il özel idaresi aracılığı ile bir Öğretmenevi Lokali kazandırılacak olunmasındaki katkısı ve destekleri nedeniyle teşekkür eden Remzi ve Yakup Torun, ilçenin talepleri ve takipte olan işleri detaylı olarak anlattı.
Çorum Milletvekili Cahit Bağcı da, AKP iktidarı olarak Uğurludağ'da halkına ne söz verdilerse hepsini tek tek gerçekleştireceklerini ifade etti. Bağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunu birlikte yapacağız. Öncelikle Uğurludağ Merkezi ile 17 köyümüze içmesuyu sağlayacak Şendere İçmesuyu Projesinin ihale noktasına getirilmiş olması çok önemlidir. Bu AK Parti ailesi olarak yakın ve kararlı takibin bir sonucudur. İnşallah 2015 yılında içmesuyu arıtma tesisi ve bazı güzergahların isale hattının yapımına başlanacaktır. Diğer taraftan Sentetik Çim Saha'da her şey hazırdır. Ödeneği temin edilmiştir ve önümüzdeki haftalarda ihalesine çıkılacaktır. Bu müjdeyi de burada size vermiş olayım. Uğurludağ'da geçmiş yıllarda DSİ tarafından dere ıslahı ve taşkın koruma talepleri olmuş ve projeler tamamlanarak yerine getirilmişti. Yeni talebiniz olan Kurudere ve Kızılçay'ın ıslahı ve taşkın korumasını DSİ'ye iletecek ve takip edeceğiz. 2 ayrı gölet projemizde bir aksilik yoktur. Birisinde su ölçümleri tamamlandı, planlama ve proje aşamasına geçilecektir. Diğerinde ise su ölçümüne başlanmıştır. Bu projeler de yakın takibimizdedir. Tamamlandığında daha fazla alan sulanmış ve halkımızın gelir artışına katkı sağlanmış olacaktır. Biz kırsal kalkınma projelerine büyük önem veren bir iktidarız. Kırsal kalkınma ve hayvancılık birlikte düşünülmektedir.
Sulama ile hem tarım hem de hayvancılık birlikte gelişecektir. Bu açıdan bu projelerimiz önemlidir. Bayat-İskilp ve Uğurludağ bölgemiz açısından son derece hayati öneme sahip Tımarlı2 (Kızılırmak) Sulama Projesinde ise ihalenin eli kulağındadır. Yakında ihale tarihini de açıklayabileceğiz. Bu proje ihale edildiğinde yapımı devam eden Alaca Koçhisar Sulama projemizden sonra 2.büyük sulama projemiz olacaktır. Bu projenin ihale edilmesi ile Çorum'da söz verdiğimiz bütün büyük sulama projelerini de ihale etmiş olacağız. Bunlar büyüklük sırasına göre Koçhisar (112.000 dekar) Tımarlı2 (86.000 dekar) Obruk-Dutludere (64.000 dekar), Mecitözü Köprübaşı-Figani-Kozören Göletleri (36.000 dekar), Boğazkale Evci (12.000 dekar) Barajlarıdır. Bunlar tamamlandığında 30.000 dönümden fazla arazi modern sulama yöntemleri ile sulanabilecek, verim artışı ile birlikte yem bitkilerinin ve ikinci ürünün elde edilmesi sağlanacaktır. Çiftçinin ve üreticilerin geliri ve kırsal alanda yaşam kalitesi artacak göç önlenecektir.”
Milletvekili Bağcı, ayrıca Plan Bütçe Komisyonunda 17 Ekimde başlayan Bütçe görüşmeleri nedeniyle ilçe kongresine gelemediğini ve önümüzdeki günlerde Uğurludağ'a bir ziyaret yapacağını söyledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim