Çorumspor önceki hafta deplasmanda Diyarbakırspor’a 2-0 yenilerek düşme potasına girerken, umudunu sahasında oynayacağı maçlarda alacağı puanlara bağladı. 

Çorumspor’un Gaziosmanpaşaspor karşısında sergilediği kötü futbolun ardından aldığı 2-0 yenilgi umutları tüketirken, ligde kalması artık mucizelere bağlı diyebiliriz. Pazar günü deplasmanda Tokatspor ile oynanacak hayati maç öncesinde kaleci Emrah’la Ceyhun kart cezalısı, Veysi sakat, Oğuz kadro dışı, yani eksik çok. Yani Çorumspor’unTokat’ta puan alması imkânsız gibi görünüyor. Diyarbakırspor’un da sahasında son sıradaki Kocaelispor’la oynayacağını düşünürsek Çorumspor’un işi bir hayli zor.

Çorumspor-Gaziosmanpaşaspor maçında heyecan ve stres çoktu ama futbol kimseyi tatmin etmedi. Çorumspor maça galibiyet parolasıyla başlasa da daha çok koşan ekip görünümündeki Gaziosmanpaşaspor’un ayağa oynaması karşısında Çorumspor oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Kırmızı-siyahlılar ileride Özkan’la gol aradı. Ama Özkan’ın ayakta duracak hali bile yoktu. 29. dakikada Gökhan’ın kafa golüyle öne geçen Gaziosmanpaşaspor karşısında Özkan’la iki net fırsattan yararlanamayan Çorumspor devreyi 1-0 yenik kapattı.

İkinci yarıya mutlak gol arzusuyla çıkan Çorumspor’un atakları saman alevi gibi Gaziosmanpaşaspor savunmasında söndü. Konuk takım orta saha üstünlüğünü elinde tutarak skoru korumaya çalıştı ve ani ataklarla farkı artırmanın mücadelesini verdi. Nitekim son bölümlerde Çorumspor, Ömür’ün de ileri çıkmasıyla savunma güvenliğini ikinci plana attı. Rakip ani atakları daha etkili gelişmeye başladı. Nitekim 88. dakikada savunmanın arkasına sarkan Mert kaleci Emrah tarafından ceza sahasında yere indirilince rakip takım penaltı kazanırken, Emrah da son adam olarak bariz gol şansını engellediği için kırmızı kart gördü. Burada Emrah’ın daha bilinçli hareket edip kart görmemesi ve hatta bunun için gole bile geçit vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü önlerinde hayati önem taşıyan bir Tokatspor maçı var. Kazanılan penaltıyı Gökhan gole çevirdi ve maçın skorunu 2-0 olarak belirledi.

Çorumspor’da maç boyunca görülen en büyük eksiklik, mücadele gücünün diğer maçlara göre çok düşük olmasıydı. Futbol terimiyle rakibi ısıramadılar.. Oysa hakem bu ortama çok müsaitti. Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu takdir haklarını genelde konuk takım lehine kullandı.

Ömür forvete çok geç sürüldü. Bu önemli hamlede çok geç kalındı. Bir de maç arifesinde Oğuz’un kadro dışı bırakılması çok yanlıştı.  Çünkü Çorumspor’un o lüksü yok. Başka bir ceza verilebilirdi.

Yazık! Çorumspor işbilmez yönetimler ve sahipsizlik yüzünden hızla 3.lig bataklığına doğru sürükleniyor. Korkarım Çorumspor 3.ligde bile kalıcı olmayıp amatör kümeye kadar düşer. En çok da, maçlara gelip takımlarını destekleyen ve boynu bükük bir şekilde stattan ayrılan taraftarlara üzülüyorum.