Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri köy okullarına kütüphane kurmak için kitap bağışı kampanyası başlattılar.
“Vurur yüze ifadesi kitap bağışı da mı yapmayacaksın bitanesi?” ve “Bir kitap yolla bin çocuk okusun” sloganlarıyla kitap bağışı kampanyası başlatan öğrenciler, kampanya sonunda toplanan kitapları Hacı Osman köyündeki Ahmet Koz ilkokulunda kuracakları kütüphaneye götürecekler.
Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Kerim Aktaş, kampanya hakkında bilgi verdi. Ahmet Koz İlkokulu’ndan öğrenci ve öğretmenlerin talebi üzerine böyle bir kampanyayı başlattıklarını anlatan Aktaş, “Okullarında bir kütüphane kurulması yönünde öğretmen ve öğrenciler okulumuza elektronik posta gönderdi. Okul yönetimi ile yaptığımız toplantıda kütüphane kurulması için kitap kampanyası başlatılması kararını aldık. Bu kampanyanın başlatıldığını öğrenen köy okulunda görevli öğretmenlerimiz bizleri arayarak teşekkür etti.” dedi.
Kampanyadaki amaçlarının köy okullarındaki öğrencilerin kitap okumalarını sağlamak ve öğrencilere kitap sevgisini aşılayabilmek olduğunu söyleyen Aktaş, “Kitap bağışı kampanyamıza destek veren başta okul müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif olmak üzere kitap bağışında bulunan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
10 gün sürecek kampanyada toplanacak kitaplar ile Hacı Osman köyü Ahmet Koz ilkokulunda kütüphane kurulacak.
(Recep Şeyhoğlu)
Editör: TE Bilisim