Sungurlu Ağır Ceza Merkezine yapımı planlanan T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumu için yer tahsisi yapılan Aşağıbeşpınar köyü sınırlarındaki 394.800 m2 yüzölçümlü taşınmazın zemininde yaşanan sorun ve iyileştirme ile çıkacak maliyet değerlendirilerek yeniden bir çalışmaya gidilmişti.
Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Ak Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan Sungurlu Cezaevi süreci ile ilgili Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erol’u ziyaret ettiler.

“CEZAEVİ TALEBİMİZ KARARLILIKLA SÜRÜYOR”

Ziyarette cezaevi sürecinin her aşamasını 2013’ten beri adım adım takip ettiklerini 2015 yılı Yatırım Programına da aldırdıklarını belirten Uslu, “Sungurlu Cezaevimiz malumunuz yatırım programına alınmıştı. Proje çalışmaları devam ederken zemine yakın bölgede tespit edilen yeraltı suyu ve zemin iyileştirilmesi için çalışmalar yapılmış, alınan olumsuz sonuçlar nedeniyle yeni bir arsa araştırılması talebiniz Başsavcılığımıza ve bize ulaştı.
Sungurlu Cezaevi yapımı talebimiz kararlılıkla sürüyor, yeni tespit ettiğimiz alternatif arsalarla ilgili dosyamızı size takdim ediyoruz. İlgili Cumhuriyet Başsavcılığı ile yapılacak yazışmaların hızlandırılarak teknik heyetin ivedilikle ilçemize gönderilmesini bekliyoruz” dedi.
Müsteşar Yardımcısı Erol, “Sungurlu Cezaevi için tespit edilen arsa, hazırlanan jeolojik ve jeofizik etüt raporları ile geoteknik etüt raporları değerlendirildiğinde zemin iyileştirilmesi ve Doğalgaz Bağlantısı için ilave yaklaşık 10 Milyon TL yatırım gerektiriyor. Ayrıca Yeraltı suyunun drene edilemeyecek boyutta olması yeni bir arsa araştırmasına gidilmesini gerektirmiştir. Sungurlu Cezaevi Projemizden vazgeçilmesi söz konusu değildir. Öneri arsa alternatiflerinizin değerlendirilmesiyle ilgili gerekli yazışma süreci ile teknik heyetin yer tespitini yapması için süreci hızlandıracağız” dedi.
Uslu ziyaret sonrası “Sungurlu ilçemize yapılacak cezaevinden vazgeçildi veya başka yere taşınıyor haberleri tamamen yalan ve bundan öncekiler gibi kara propagandadır” dedi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim