Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Çorum Müdürlüğü, Sungurlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile 20 Temmuz’da başlatılan “Peynir İmal İşçisi” mesleğinde mesleki eğitim kursu tamamlandı. Haftada 5 gün, 54 fiili gün, toplam 432 saat olarak uygulanan kurstan 25 kişi yaralandı. Tuğcu Köyü’nde bugün saat 11.30'da kursta yapılan ürünlerin sergileneceği “Tuğcu Çerkez Peyniri” sergisi ve sertifika töreni düzenlenecek.
Tuğcu Köyü Muhtarı Mehmet Mutahhar Büyüm ve Tuğcu Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Şamil Büyükyıldız, sergi ve törene tüm ilçe halkını davet ettiler. Tuğcu Köyü Muhtarı Mehmet Mutahhar Büyüm, kurs sayesinde Tuğcu Çerkez Peynirinin yeniden üretilmesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, köylerinde peynir üretim kursunun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Muhtar Büyüm, törene Vali Ahmet Kara, Kaymakam Mitat Gözen kamu kurum ve kuruluşların müdürlerinin yanı sıra Adalet Bakanlığı Müsteşarı Basri Bağcı, Anayasa Mahkemesi eski üyesi Mustafa Yaşar Aygün, Milli Eğitim Bakanlığı eski Müsteşarlarından Cevdet Cengiz, Hacettepe Üniversitesi eski Personel Daire Başkanı Rüknettin Kirazlı ve çok sayıda kişiyi davet ettiklerini söyledi.
(Recep Şeyhoğlu)
Editör: TE Bilisim