Sungurlu Türk Eğitim-Sen’in organize ettiği canlı müzik eşliğindeki kutlama programına Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürvekili Yılmaz Kayaalp, Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Selim Aydın, Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Ali Karslı ve Sungurlu Ülkü Ocakları Başkanı Erkut Nikbay, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yılmaz, Bahri Sezen, Sefa Karslı, Belediye Meclis üyeleri ve Türk Eğitim-Sen üyeleri ile aileleri katıldı.

Bir ülkenin kalkınması ve gelişmişlik düzeyinin bilgili, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlere bağlı bir neslin yetişmesiyle eşgüdümlü olduğunu dile getiren Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Ali Karslı yemekte yaptığı konuşmada “Bir ülkenin eğitimdeki başarısı, o ülkenin eriştiği medeniyet seviyesinin göstergesidir. Toplumların kalkınması ve gelişmesinde en önemli etken eğitim sistemidir. Öğretmenler de bu sistemin en önemli parçasıdır. Bir toplumun hamurunu yoğuran ve ona şekil veren öğretmenler, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri, geleceklerini garanti altına alabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan en önemli kişilerdir. Öğretmenler Günü nedeniyle ülkemizin her köşesine ulaşarak fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, bu vesile ile başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm vefat eden ve şehit olan öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize de en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Böylesi anlamlı bir günde bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu ifade ederek, yemeğe katılanlara teşekkür eden Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner ise yemekte yaptığı konuşmada duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Bugün bu anlamlı gecede sizlerle olmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Sizler kutsal bir mesleğin neferlerisiniz. Daha nice Yavuzlar, Fatihler, Mustafa Kemaller yetiştireceksiniz. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın. Tüm değerli öğretmenlerimizin gününü kutluyor ve saygılar sunuyorum” dedi.

Programda Ağustos ayında hayatını kaybeden İlçe Milli Müdürü Ahmet Özdemir ve Narin Kaleli anısına ailelerine plaket taktim edilirken, bütün öğretmen ve ailelerine Sungurlu Belediyesi tarafından karanfil hediye edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim