Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, Sungurlu'ya çalışkan bir milletvekilinin şart olduğunu ifade etti.
Haziranda yapılacak milletvekilliği seçimleri nedeniyle siyasi ortamın oldukça hareketli geçeceğini anlatan Aşutoğlu, önümüzdeki günlerde her partiden kendisini milletvekilliğine layık görenlerin köyleri beldeleri ilçeleri illeri gezerek kendilerini göstereceklerini belirtti.
Çorum'un en büyük ilçesi olarak bütün partilerden ilk sıralarda milletvekilliği beklediklerini ifade eden Aşutoğlu, "İlçemize çalışkan bir milletvekili şart. Durum 2011’de olduğu gibi hayal kırıklığıyla sona ermemesi gerekmektedir." dedi.
İlçenin gerek genç nüfus olsun gerekse yetişmiş vasıflı veya vasıfsız eleman olsun birçok yönden avantajlara sahip olduğunu söyleyen Osman Aşutoğlu, gençlerin iş alanı olmaması nedeniyle göç etmek zorunda kaldıklarını, Bu göçler nedeniyle ilçe nüfusunun 55 binlere kadar düştüğünü dile getirdi.
Göçlerin durması için siyasilerce söylenen çiftçileri ilgilendiren baraj, gençleri sosyal yönden etkileyecek spor tesisleri ve işsizleri ilgilendiren organize sanayinin fabrikalarla dolması gibi faaliyetlerin hızlandırılması için STK’lar olarak toplumun bütün kesimlerinin birlikte hareket etme zamanının geldiğini düşündüklerini ifade etti.
Sungurlu'da siyasi açıdan yetişmiş yeterli sayıda insan olduğuna inandığını ifade eden Aşutoğlu, “Seçime girecek partilerde gerekli çalışma ve siyasi kulis yapacak politikacılarımızın 2011 de başarısız olduklarından 24. dönemde Mecliste ilçemizi temsil edecek ve ilçemizi düşünecek insanımızın olmaması çok acı bir sonuç yarattı.
Sungurlu olarak ayağa kalkmanın silkinmenin zamanı geldi ve geçiyor. Önümüzdeki seçimlerde ilçemiz birliği beraberliği ve gençlerimizin ve ilçemizin geleceği için Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı olarak benim ve yönetim kurulu üyelerim her türlü faaliyete hazırız” diye konuştu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim