Vali Kılıç, Sungurlu’da kamu kurum ve kuruluşların müdürlerinin de katılımıyla merkez ve köy muhtarlarıyla istişare toplantısı yaptı. Özel İdare konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Kaymakam Mitat Gözen, Vali Kılıç’a ilçede yapılan ve devam eden projeler hakkında brifing verdi.

Kaymakam Gözen’in ilçede güreş başta olmak üzere gençlerin spora eğilimlerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, ilçeye bir spor lisesi kazandırılmasını istemesi üzerine Vali Kılıç, altyapı çalışmalarının yapılıp proje halinde Ankara’ya sunulması halinde kendisinin takipçisi olacağını kaydetti.

Vali Kılıç’ın ilçedeki kamu kurumlarının müdürlerinden çalışmaları hakkında bilgi aldığı toplantıda; okullara 4 tane Z kütüphane ve 2 tane spor salonu yapılması, sık sık kazaların meydana geldiği Hastane kavşağı ile ilgili rapor hazırlanması, gençlik merkezi ve spor salonunun daha aktif kullanılması için çalışma yapılması, Devlet Hastanesinin uzman hekim eksikliği ve yoğun bakım servisinde yaşanan sorunlarının giderilmesi için yapılması gerekenler görüşüldü.

Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyip çözümü konusunda ilgililere talimat veren Vali Kılıç, “Devletimiz vatandaşımızın rahatı ve huzuru için her geçen gün üstüne koyarak hizmete devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“GÖZÜM SUNGURLU’NUN ÜZERİNDE”

Sungurlu’nun farklı bir ilçe olduğuna değinen Vali Kılıç, “Genç nüfusu var çünkü. Çok göç vermiş, ama halen köylerde belli bir nüfusu tutabiliyorsunuz. Halen köylerde genç nüfusu da görebiliyoruz, böyle bir gerçek var. Dolayısıyla Sungurlu’nun köyleri bizim için projeler icra edebileceğimiz yerler, bunu yapabileceğimiz bir nüfus var. İnşallah Sungurlu’dan gözümüz hiç ayrılmayacak, gözümüz Sungurlu’nun üzerinde olacak” dedi.

“ÖZEL İDARE REKOR KIRDI”

İl Özel İdaresinin 2017 yılını gayet iyi tamamladığına dikkat çeken Vali Kılıç, şöyle devam etti:

“2017 yılını gayet güzel kapattı bizim meclisimiz. Özel İdarelerin 150 yıllık tarihi vardır, kesintisiz devam eden kurumlardan. Özel İdaremiz 3-4 noktada tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu sene Özel İdaremiz geçen seneye nal toplatmaya niyetli arkadaşlar.

Bu sene bizim köylerimiz sıcak asfaltla tanıştı, köy grup yollarını umuyoruz tamamını hedef olarak bunu koyduk. Bu yıl köy grup yollarımızın tamamını sıcak asfalt yapacağız. Çünkü geçen yıl yeni 610 kilometre yol yaptık. Ama 2000 kilometreden daha fazla asfaltlarımız da çok bozuktu onu biliyoruz. Onları onarmamız lazım. Bu seneki hedefimiz çok yüksek. Bu yıl ki bütçeden aslan payı Sungurlu’nun olacak, bunu iyi değerlendirin. Ben bunları konuştukça Genel Sekreter Recep kalp krizi geçiresi geliyor, yani ‘bu nasıl olacak falan’ diye, o ben bunları dedikçe 3-5 kilo zayıflıyor.”

“KÖYDE AĞAÇ ALTINDA TOPLANTI YAPALIM”

Vali Kılıç, Çorum’da önemli bir toplantısı olduğu için, bu toplantıyı en kısa zamanda tekrarlayacağını söylemesi üzerine, Beyyurdu köyü muhtarı Duran Güzelli söz alarak bu toplantının köylerinde yapılmasını talep etti. Bunun üzerine Vali Kılıç, “Köyde bir ağaç altında bu toplantıyı tekrarlayalım, herkesin görüşünü alarak bol bol sohbet edelim. Çocukluğumda köye giderdik, özledik köy havasını. Bulgur pilavıyla ayran eşliğinde tekrarlayalım inşallah. Allah ömür verirse en kısa zamanda bu toplantıyı tekrarlayacağız, ayağınıza sağlık, sevgiler sunuyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim