Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Sungurlu'da göreve başlayan Yavuz Selim Kılıç, önceki gün Çorum Emniyet Müdürlüğü emrine atandı. Kılıç'ın yerine 2 yıldır Çorum Emniyet Müdürlüğü’nde Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Özkara getirildi.
Emniyet Müdürü Yavuz Selim Kılıç'ın atamasının darbe operasyonları ile ilgili olmadığı Emniyet içinde rutin bir atama olduğu bildirildi. Diğer taraftan Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanan Ahmet Özkara, ilçeye gelerek görevine başladı.
Çorum’a atanan Yavuz Selim Kılıç, ilçede görev yaptığı 14 ayda güzel dostluklar kurduğunu söyledi. Kılıç, şunları kaydetti: “14 ay görev yaptığım ve çok güzel dostluklar kurduğum sevgili Sungurlulu halkımıza zor günler geçirdiğimiz özellikle bu günlerde daha sağduyulu olmaları ve demokrasiye daha güçlü sahip çıkmaları dileğiyle saygılarımı sunarım. Ayrıca Sungurlu'muzun huzur ve güvenini temininde beraber görev yaptığım tüm silah arkadaşlarıma da özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederim”
Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Özkara ise bunun bir nöbet değişimi olduğunu söyledi. İlçeye giderek görevine başlayan Ahmet Özkara, 2,5 yıl Çorum’da görev yaptıktan sonra Sungurlu’ya atandığını belirtti.
Bunun bir bayrak yarışı ve nöbet değişimi olduğunu ifade eden Özkara, “Sungurlu halkına hizmet için geldim. Darbe girişiminde halkımız ülkesine sahip çıkarak hainlere fırsat vermedi. Bizde devletin memuru olarak Sungurlu halkının güvenliğini canla başla savunacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Tokat’ta dünyaya gelen Ahmet Özkara, 30 yıldır görev yaptığı Emniyet Teşkilatında çeşitli birimlerde görev aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitiren Özkara, evli ve 2 kız 1 erkek çocuk babası.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim