Gençlerin fiziksel aktivite yapmaya ve hareketli yaşama özendirmek, daha sağlıklı bir hayat ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor dersini açan veya “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullarda öğrencilerce kullandırılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletler Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderildi. Halk Sağlığı Müdürlüğüne ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanmış protokol kapsamında Sungurlu’da 9 ortaokulunda toplam 33 adet bisiklet dağıtımı yapıldı.
Programa ilçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, Şube Müdürleri Şaban Atlı, Yılmaz Karaalp, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, “Bu hedefi hayata geçirmek için en iyi alternatiflerden birisi de vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etmektir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu görülmektedir” dedi.
Editör: TE Bilisim