Sungurlu bağlı Hacıosman Köyü’nde gerçekleştirilen sertifika törenine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Eflaz Ermiş, Kordinasyon Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halit Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Karaalp, Halk Eğitim Müdürü Ahmet Refik Şahin, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.

Bu kursların Müdürlük ve İŞKUR ile ortaklaşa düzenlendiğini anlatan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Eflaz Ermiş, “Bizler bu kurumlarla bu işleri ortaklaşa yürütmezsek inanın iş sağlayamayız. Bu herkesin iş birliği ve güç birliği ile oluyor. İnşallah bu kursumuz faydalı olur, bu süreç şimdilik teorik aldığınız eğitimler, daha sonra pratik olarak yapacağınız üretimler olacak o süreçte de sizlere daha faydalı olmak için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“Kendi işini kuran ve kendi iş yerini işleten hem de üreten cebine para koyabilecek patronlar bekliyoruz” diyen İl Müdürü Eflaz, “Buradaki kursiyerlerimiz den isteğimiz bu kursların sonrası birlikte bir tesis açmaları ve yerel bir markaları olmasını isteriz. Bu tür tesislere bizlerinde ihtiyacı var, çünkü bizde istiyoruz doğal ürünler tüketmek istiyoruz. Bu kursları burada bırakmayın, bir sürü imkanlarınız olacak bu imkanlarınızı değerlendirin” diye konuştu.

Ermiş’in konuşmasının ardından kursiyerler tarafından yapılan peynirlerin tadına bakıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim