Her gün değişik saatlerde başta ilçe giriş çıkışları olmak üzere farklı noktalarda asayiş ve trafik denetimleri yapan jandarma ekipleri, yapılan bu denetimlerde kontrol noktasında durdurdukları araçları didik didik ararken, umuma açık alanlarda yaptıkları kontrollerde ise kimlik kontrolü yapıyor.

Edinilen bilgilere göre, şuana kadar 367 bin 184 şahsı sorgulayan jandarma ekiplerinin, yakalama kararı bulunan 216 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Yine bu zamana kadar 93 bin 678 araç sorgusu yapan jandarma ekipleri, 17 aracı ise trafikten men etti.

Kasım ayı sonunda yeni katılan uzman erbaşlar ile güçlenen İlçe Jandarma Komutanlığı, Aralık ayında 37 şahıs yakalayarak ilçe rekoru kırdı.

’Kaçak avcılara göz açtırmıyor’

Sungurlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kırsalda tüfekle avlanan avcıları ise sıkı takip altına aldı. Denetimlerde avcılık yapan kişilerin silah ruhsatı ve av belgesini kontrol eden jandarma ekipleri, ilçe genelinde kaçak avcılığa müsaade etmiyor.

Çoğu zaman İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi’nin’de katıldığı uygulamaların vatandaşın güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu belirten jandarma yetkilileri, ilçede her gün belli saatler arasında asayiş uygulamaları gerçekleştirdiklerini, vatandaşların uygulamalardan çok memnun olduklarını belirttiler.

İlçe genelinde denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim