Yıllarca aralıksız ibadete açık olan tarihi Ulucami, bu Ramazan ayında ibadete kapalı olup, sevabı bol olan bu ayı cemaatsiz olarak geçiriyor.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 12 Aralık 2014 Cuma günü ihale edilen Ulucami’nin restorasyon çalışmalarının 13 Aralık 2015 tarihinde tamamlanması gerekiyordu.
Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Ulucami’nin restorasyon işlemlerinin uzamasına yönelik, "Yağlı boya raspası sonrası çıkan kalem işi süslemelerin koruma kurulu tarafından mahallinde incelenmesi, izinlerin alınması ve projeye işlenmesinden kaynaklanmış olup Ramazan ayına yetiştirilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir." açıklamasını yapmıştı.
Ramazan ayına da yetişmeyen çalışmalar nedeniyle Mehmet Sungur Bey tarafından 1762 yılında yapılan Ulucami ibadete kapalı duruyor.
Aslına uygun hale getirilerek komple onarımdan geçirilen Ulu Cami’nin bahçesinden çatısına, tuvaletlerinden şadırvanına kadar yenilenmesi bekleniyor. Restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile tarihi Ulucami’nin eski manevi havasına kavuşacağı bildirildi.
(Sungurlu Gündem)
Editör: TE Bilisim