Çorum İl Özel İdaresi tarafından yapılacak Sungurlu Sağlık Kompleksi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerindeki eski Dispanser binasının bulunduğu alana inşa edilecek.

948,32 m2 alana 4 kat olarak yapılacak bina, yer tesliminden itibaren 400 günde tamamlanacak.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında boşaltılan bina, iş makinaları tarafından yıkılmıştı.

Yeni yapılacak Sungurlu Sağlık Kompleksi’nin bodrum katında kazan dairesi, su deposu, arşiv, sığınak, tuvaletler ve soyunma odaları olacak.

Zemin katında danışma güvenlik, engelli muayene odası, iki adet aile hekimi odası, tıbbî müdahale odası, malzeme deposu, sistem odası, 112 istasyonu ile tuvaletler bulunacak.

Birinci katta 4 adet aile hekimi odası, iki tane çocuk aşı odası, gebe izleme ve gebe muayene odaları, tıbbî müdahale odası, bebek bakım odası, laboratuvar, sistem odası, dinlenme ile kat ofisleri ve tuvaletler yer alacak.

İkinci katında iki adet aile hekimi odası, gebe izleme ve gebe muayene odaları, danışma, jinekolog muayene odası, sistem odası, kat ofisleri, tuvalet, mescit ve abdesthanelerin olacağı binanın üçüncü katında eğitim ve ruh sağlığı birimi, bulaşıcı hastalıklar birimi, evrak kayıt, danışma, aile hekimliği, tıbbî müdahale odası, üreme sağlık, jinekolog muayene odası, sistem odası, tütünle mücadele birimi ve tuvaletler bulunacak.

Dördüncü katta ise toplantı ve personel odalarının yanı sıra ağız ve diş sağlığı, doktor odası, TSM Başkanı, özlük personel işleri, çevre sağlığı, sistem odası, eğitim odası, arşiv, çay ofisi ile tuvaletler yer alacak.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim