17 Mayıs 2016 tarihinde ihalesi yapılarak 5 Ağustos 2016 tarihinde yer teslimi yapılan 300 öğrenci kapasiteli yurdun inşaatı bitmek üzere. İnşaatın ihalesini üstlenen Güney Yapı İnşaat firması yetkilisi Kenan Ahnik, yurt inşaatının bitmek üzere olduğunu belirterek, binayı ay sonunda teslim edeceklerini söyledi.

Şuan inşaatta 100 işçinin çalıştığını anlatan Ahnik, 8 kat olan binada birinci sınıf malzeme kullandıklarını kaydetti. Binanın ısınmasının doğalgaz ile sağlanacağını ifade eden Ahnik, asansörlü olan binada 2 kişilik odalarda öğrencilerin kalacağını vurguladı. 5 yıldızlı otel konforunda olan yurtta banyo ve tuvaletlerin odalarda olduğuna işaret eden Ahnik, 8 milyon 219 bin lira ihale bedeli olan binada şuanda çevre düzenleme çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Meslek Yüksekokulu yerleşkesinin en yüksek tepesine inşa edilen bina konum olarak eşsiz Sungurlu manzarası bulunuyor. Yüksekokula merdivenle ulaşım sağlayacak öğrenciler, ayrıca boş zamanlarında odalarındaki pencerelerden ilçeyi izleme fırsatı bulacaklar.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim