Barak, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"İktidar partisi vekillerinin Sungurlu'muza attığı otoyol golünü 90. dakikada takımının gol atmasına sevinen bir taraftar mantığı ile sevinçle karşılayan ve Sungurlu halkının zekası ile dalga geçmekten çekinmeyen bir zihniyet vekillerine bunun hesabını sormak yerine otoyolun aslında kaç şeritli olduğunu anlatması bizleri derinden yaralamıştır
İlçemizde faaliyet gösteren yol boyunda bulunan Ulusoy, Mavi Ocak ve Ocaklı tesislerimizde kaç tane insan çalışıyor? Bu insanlar ne iş yapacak? Yıllardır ilçemize bir tek iş sahası yatırım tesisi kazandırmayan bir zihniyet göçün sebebinin ekonomik kaynaklı oluğunu bilmiyor mu? Bu insanlar da ilçemizi terk mi etsin? Sanayi esnafımız yetkili servislerin verdiği hizmetler yüzünden zaten zor zamanlar geçirirken, benzinlik, leblebici ve diğer esnaflarımız her gün daha çok küçülen ekonomi ve nüfus yüzünden zaten sıkıntı yaşarken en azından AKP ilçe başkanının Sungurlu'nun yanın da olması gerekmez mi?
Kemallı - Beşevler tarafından bağlantı noktası olacakmış bununla mı avunalım. Çorum'dan gelen otoyolu Alacahöyük'ten sonra Sungurlu'ya uğratmadan kocaman bir U çizdirip Alaca-Boğazkale-Salman köy kavşağına almanız nasıl bir Sungurlu sevdanız olduğunu anlatmakta çaresiz kalıyor. Ama nasıl bir Sungurlu düşmanlığınız olduğunu net bir şekilde açıklıyor.
Sungurlu'nun en çok birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu şu günlerde kendi siyasi çıkarları için sırtını Sungurlu'ya dayamak yerine iktidar hırsına kapılan sözde siyasiler yolunuz yol değil. Bu otoyolda Sungurlu'muzun yolu olamaz kendinize gelin.
Eğer bu otoyol projesi bu şekilde sonuçlanırsa bu ilçemizin iflası, yoksullaşması ve nüfusun azalması demektir. Tüm sağduyulu hemşehrilerimizi bu konuda birlik beraberlik içinde olmaya davet ediyorum.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim