İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, yaptığı açıklamada; tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapması ve binlerce yıllık bir geçmişe sahip olması nedeniyle Türkiye’nin, çok çeşitli kültürel özelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Anadolu coğrafyasının bağrında kültürel zenginliği oluşturan sayısız değer yetiştirdiğini vurgulayan Eryiğit, siyasi, askeri, bilim, sanat, mimari, edebiyat gibi birçok alanda etkisini hissettiren bu değerlerin toplum üzerinde halen çok büyük tesirler bıraktığını anlattı.

Eryiğit, "Gelişen teknolojiyle birlikte öğrencilerimiz özellikle sinema ve internette sanal kahramanlarla karşılaşmakta ve kendilerini onlarla özdeşleştirmektedir. Öğrencilerimiz siyasi, ilmi, askeri ve mizahi alanda iz bırakmış olan Türk büyüklerini yeterince tanımamaktadır. İşte bu projeyle beraber her okulumuz o ayın Türk Büyüğü ile ilgili hazırlıklar yaparak bir alan oluşturacak ve bu alanda görsel işitsel olarak tanıtım yapılacaktır. Okul Müdürleri ile toplantı yapılarak bu yılki isimler belirlenmiştir. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında da devam etmesi planlanan çalışmada kişiler ilçemizde görev yapan öğretmenlerin tamamının online ortamda görüşü alınarak tespit edilecektir" dedi.

Proje kapsamında Ocak ayında Mevlana, Mart ayında Mehmet Akif Ersoy, Nisan ayında Necip Fazıl Kısakürek ve Mayıs ayında da Fatih Sultan Mehmet tanıtılıp anılacak. Ayrıca her ay bir okul; o ayın Türk Büyüğü nü detaylı bir şekilde hazırlayarak genel bir sunum yapacak. Dolayısıyla tüm okullarda öğrencilerin o ay içerisinde bir Türk Büyüğünü daha detaylı tanıma şansını bulacak” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim