Proje hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustaf Eryiğit, "SABAP, eğitimi çok yönlü olarak ele almakta ve bütün paydaşların süreç içerisinde etkinliğini arttırmayı hedeflemektedir. İlçemizdeki bütün okullardan gönüllü olarak projeye dâhil olan öğretmenler, projenin okullarında etkin olarak uygulanmasını sağlayarak yaşanabilecek sorunlara hemen çözümler üretebilecektir" dedi.

“Öğrencilerimizin akademik başarısını artırmak için ilçemiz Halk Eğitim Merkezinde Sungurlu Sınav Takip Merkezi kurulacaktır” diyen Eryiğit, "Bu sayede bütün okullarımızda ve ilçe genelinde ücretsiz sınavlar yapılabilecektir. Sınav sonrasında soru ve öğrenci bazlı analizler yapılarak öğretmenlerimizin öğrencilere yönelik özel çalışmalar yapması, eksik konuları tekrar anlatması sağlanacaktır. Yapılacak sınavlarda okullar ve öğrenciler birbiriyle değil sadece kendileriyle yarıştırılacaktır. Sınavlarda en çok yükseliş kat eden öğrenciler tespit edilip okullarda gurur çayı projesinde velileri ve öğretmenleriyle çay içilecektir. Böylelikle sıralamada en altta olan bir öğrenci bile göstereceği bir başarıyla velisiyle okula gelerek onura olacak, motivasyonu artmış şekilde eğitimine devam edecektir" diye konuştu.

Eryiğit, "SABAP kapsamında Misafirim Öğretmenim çalışması ile her hafta gönüllü öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ederek, öğrencimiz için yapılması gerekenlere birlikte karar verecektir. Milli Eğitim Müdürümüz her hafta bir okulun bu yaptığı ziyaretlere katılacaktır" şekilde konuştu.

“Okullarımızda yürütülen doğum günümü okulda kutluyorum, kurslar, spor turnuvaları, kültürel etkinlikler gibi faaliyetlerin SABAP bünyesinde daha organize ve etkin olarak yürütülmesi hedeflenmektedir” diyen Eryiğit, "SABAP projesinde gönüllü olarak yer alan öğretmenler ilk toplantılarını yaparak çalışmalara başladı. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı SABAP çalışma planı paylaşılarak öğretmenlerimizin görüşleri alındı. Sonrasında ilçemizdeki bütün okullarda gönüllü öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz öğretmenlerle toplantı düzenlediler" ifadelerini kullandı. (İHA)

Editör: TE Bilisim