Yenimahalle Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan kahvaltıda bulunan dernek ve federasyon temsilcileri katılım yoğun olmasından dolayı mutluluklarını dile getirdi. Kahvaltıya ayrıca İç Anadolu Belediyeler Birliği ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı.

Kahvaltıda konuşan Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Emir, Ankara’da çoğunlukta yaşayan hemşehri dernekleri olarak birlik ve beraberliğin sağlanması için atılan bu adımda Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e teşekkür etti. Cemal Emir, zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğunu hele hele hemşehriler arasında ayrışmanın kutuplaşmanın asla ve asla yer almamasını temenni etiklerini dile getirdi. Ülkemizin içinde bulunduğu durumla ile ilgili iç ve dış güçlere karşı daha etkili olabilmemiz için ülke genelinde birliğe ihtiyacımız olduğunu dile getiren Emir, Çanakkale şehitlerini de anarak konuşmalarına son verdi.

Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır ise Başkan Şahiner’e bu güzel organizasyon ve anlamlı günde bir araya tüm hemşehrilerimizi topladığı için teşekkür etti. Çağır konuşmasında, “Birlik, beraberlik ülke genelinde sağlanmalıdır” dedi. Çağır, Çanakkale şehitlerini de saygı ile andığını söyledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, Çanakkale Şehitlerinin anılması gibi böyle bir anlamlı günde tüm hemşehri derneklerini bir araya getiren Şahiner’e teşekkür etti. Fethi Yaşar, “Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Bu yüzden tüm ülke vatandaşlarımız birlik ve beraberliğimize gölge düşürecek olaylardan kaçınılması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti mozaik bir ülke. Bu yüzden aşure gibi bir birimizle yoğuşmuş bir halde olmamız lazım. Tüm iç ve dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlara gelmemiz gerekir” dedi.

Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner katılımcı dernek başkanlarına yönetimlerine Konfederasyon ve Federasyon Başkanlarına ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür ederek konuşmasına başladı. Şahiner ilçe nüfusunun 50 bin ancak Ankara’daki Çorumlu nüfusunun 350 bin olduğunu belirterek hemşehrilerin arasındaki birlik beraberliğin sağlanması ile daha güçlü lobi faaliyetleri yapılabileceğini, bu sayede siyaset ve bürokraside Çorumluların önünün kesilemeyeceğini vurguladı.

Şahiner Çanakkale şehitlerini de anarak, katılımcılara tekrar teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim