Mezbahanedeki çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan Belediye Başkanı Şahiner, çocuklara bayram harçlığı verdi. Ayrıca mezbahanedeki genel durum hakkında Veteriner Hekim Paşa Enver Baysa’dan bilgi aldı.
Mezbahanedeki vatandaşlara kavurma ikram eden ve daha sonrasında oturup sohbet eden Başkan Şahiner, vatandaşların problemlerini dinledi ve çevre temizliği konusunda uyardı.
Şahiner, “İlçemizde Kurban Bayramı nedeniyle her köşede kurban kesilmesi ve çevre kirliliğinin oluşmasının engellenmesi için bir takım önlemler aldık. Hemşerilerimizin bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Mezbaha nede kurban kesimleri ile ilgili gerekli tedbirler alındı. Bayram süresince açık olan mezbaha ne halkımıza hizmet verecektir” dedi.
Mezbaha nede gerekli alt yapının mevcut olduğunu belirten Başkan Şahiner, “Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız temizliğe önem vermek zorundadır. Çünkü dini bir görevi yerine getirirken diğer taraftan çevreyi kirleterek bir toplumu rahatsız etmek doğru değildir. Onun için vatandaşlarımızın bu çağrımıza kulak vereceğine inanıyorum. Mezbahanede hijyenik bir ortamda kurbanlarını kestirebilirler. Umuma açık alanlarda kesimlerini yapmamalarını rica ediyorum. Zabıta ekiplerimiz bayram süresince denetimlerini sürdürecek.” Dedi. (İHA)
Editör: TE Bilisim