Küçük Sanayi Sitesi 11. Cadde üzerinde bulunan tamirhanede iş makinalarını tamir eden Atik, Sungurlu, Delice, Alaca, Kızılırmak, Boğazkale, Uğurludağ bölgesinin tek iş makinası tamircisi olma unvanını taşıyor.

Mustafa Kemal Atik, yaptığı açıklamada, “İlkokuldan sonra tamirci çırağı olarak iş hayatıma başladım. Çocukken oynadığım oyuncak iş makinaları ilgimi çekiyordu. Marangoz olan dedem bana oynamam için ahşaptan traktörler yapardı. Bende onları çeşitli aparatlar takarak iş makinalarına çevirip oynardım. Bu yüzden onlarla daha çok ilgilenmek vakit geçirmek için bu mesleği seçtim. 23 yıldır bu işi yapıyorum. Greyder, bekoloder, silindir, loder, forklift, dozer, ekskavatör ve beton pompaları gibi hidrolik sistemli diğer tüm iş makinalarını tamir ediyorum.” dedi.

"GELEN TALEPLERE YETİŞEMİYORUM"

Sungurlu’da kendisinden başka iş makinaları tamiri yapanın olmadığına işaret eden Atik, “Sungurlu’da benden başka bu işi yapan yok. Yaptığım işleri garanti kapsamında titizlikle ve severek yapıyorum. İş makinalarının genel bakım, motor, şanzıman, diferansiyel ve hidrolik sistemlerini yapıyorum. Daha önce İstanbul, Ankara, Muğla ve Afyon’da çeşitli servislerde çalıştım. 3 yıldır Sungurlu’da kendi iş yerimde mesleğimi sürdürmekteyim.

Türkiye’nin çoğu yerinden makina tamiri için çağrılıyorum, ama hepsine yetişemiyorum. Allah izin verirse mesleğimi sağlığım el verdiği sürece yapmaya devam edeceğim ” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim