Yavuz Selim İlkokulunda eğitim gören minik öğrenciler harçlıklarını Türk Kızılay’ı yardım hesabına yatırarak, bombalanarak katliam gören Bayırbucak’ta yaşayan Türkmen abi ve ablalarına bağış yaptılar. Okul Müdürü Celal Özgücük ve öğretmen Sakine Sarıyüce’nin öncülüğünde toplanan bin 339 lirayı Ziraat Bankası’nda Bayırbucak Türkmenleri için açılan yardım hesabına yatırdı. Yapılan bağışın banka dekontunu ise Türk Kızılay’ı Sungurlu Şube Başkanı Elvan Küçükevcilioğlu’na teslim ettiler.
Okul idaresi ve Okul Aile Birliği öncülüğünde 14-18 Aralık tarihleri arası yapılan kampanyada her sınıf kendi kumbarasına yardımda bulunduğunu ayrıca okul girişi ve üst katta Kızılay’a ait 2 adet bağış kumbarası konarak öğretmen,öğrenci ve velilerin katılımları sağlandığını belirtti.
Okul Müdürü Celal Özgücük, "Sosyal sorumluluk kapsamında yapılan, sosyal bilinci geliştirmek,yardım etme duygusunu kazandırmak ve farkındalık oluşturmak için öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah hayırlara vesile olur. Bu kış gününde ağır şartlar altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizin ufakta olsa bir ihtiyaçları karşılansın istedik" dedi.
Editör: TE Bilisim