İlköğretim Haftası tüm yurtta olduğu gibi Sungurlu’da da törenlerle kutlandı. Sunguroğlu İlkokulunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. 4-A sınıfı öğrencilerinden Elif Ağbıyık‘ın yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrencilerin hazırlamış oldukları gösteriler ve seslendirdikleri şiirlerle devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit yaptığı konuşmada, yeni bir eğitim öğretim yılına, azimli ve güçlü bir başlangıç yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hemşerimiz şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın şahsında tüm şehitleri rahmetle andığını belirten Eryiğit şunları kaydetti: “Bugün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirdiğimiz, anne ve aile kucağından sonra en sıcak yuva olan okullarımızda yeni eğitim-öğretim yılının başladığı öğrencilerimizin öğretmenleriyle kavuştukları mutlu ve huzurlu bir gündür. Yine bugün ‘İlim müminin kaybolmuş malıdır, nerede bulursanız alınız.’ düsturuna dayanmış milletimizin kutlu günlerinden biridir. Bugün, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.’ diyerek geleceğimize ufuk saçan başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta önünde öncü öğretmenliğini hatırladığımız gündür.

Okullar sadece akademik açıdan başarılı bireylerin yetiştirildiği kurumlar olarak düşünülemezler. Temel insanı değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmekte okullarımızın misyonları arasındadır. Çağın getirdiği olumsuz durumlar karşısında okullar, öğrencilerine iyi tercihler yapabilmeleri için seçenekler göstermeli ve aynı zamanda bu tercihleri yapabilme stratejilerini geliştirme imkanı sunmalıdır. Bu itibarla geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı ve gençlerimizi, sevgiye, saygıya, barışa dostluğa, kardeşliğe ve bilime inanan, toplumun ihtiyaçlarına karşılık verebilecek girişimci küresel düşünüp yerel hareket edecek tarzda yetiştirebilme sorumluluğu üzerimizdedir. Yapacağınız çalışmalar ilçemizdeki öğrencilerin geleceğini şekillendirecek, bu anlamda ilçemizin geleceği için hayati önem taşımaktadır.”

Konuşmaların ardından 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra “Okul Koridorunda Trafiği Öğreniyorum” projesinin açılışı yapıldı. Kaymakam Mitat Gözen, okul müdürü Lütfi Türkgenci’den proje hakkında bilgi aldı.

Programa Kaymakam Mitat Gözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim