Bayramın birinci gününde köy halkının ve davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen açılışa Ankara ve İstanbul Akpınar köyü dernekleri yöneticileri, üyeleri, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere yurt içinde ve yurt dışına yerleşenler ve İstanbul’da çorap sanayisinden işadamları katıldı.
Açılış töreninin onur konuğu ise Çorumlu hayırsever işadamlarından Haydar Ali Öztaş, Naci Orfa, Nazım Pekmezci, Salih Pekmezci, İstanbul çorap sanayisinden çok sayıda iş adamı ve çorap işçileri oldu.
Yapımına 2015 yılının Mayıs ayında başlanan köy konağı, köylülerin, Akpınar köyü dernek üyelerinin, hayırsever işadamlarının katkılarıyla kısa sürede hizmete açıldı.
Mülkiyeti köy halkına ait 9200 metrekare alanda yer alan konak, köylülerin birçok sorunlarına çözüm getirecek. 250 metrekare kapalı alana sahip olan konakta köy muhtarlık hizmet odası, yemekhane, mutfak, toplantı salonu, morg, gasilhane ve tuvaletler yer alıyor.
Dernek yöneticileri kısa sürede açık alanda çevre düzenlemesinin yapılacağını, misafirhanenin hizmete gireceğini belirtti.
Programda köy konağına katkı sağlayan Haydar Ali Öztaş, Naci Orfa, Nazım Pekmezci, Salih Pekmezci, Kemal Göktaş, Zöhre Cılvarlıoğlu, Meryem Pekmezci (Çelik), Fatma Pekmezi (Göktaş), Sadık Çataroğlu, Abidin- Ayhan Bacığlu kardeşler ve Garip Cılvarlıoğlu’na plaket verildi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim