Alınan bilgiye göre İbrahim Özpolat isimli vatandaş, Bahçelievler Mahallesi Selvi Sokak’ta bulunan evinin ikinci katının balkonundan dışarıdaki çöp variline borudan düzenek kurarak eşinin yorulmadan çöpleri atmasını sağladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mevlide Özpolat, iki katlı evin üst katında oturduğunu, her gün en az iki defa çöp atmak için aşağı inmesi üzerine, merhum eşi İbrahim Özpolat’ın yıllar önce böyle bir sistem kurduğunu söyledi. Eşinin 8 yıl önce vefat ettiğini belirten Mevlide Özpolat, eşine böyle bir sistem kurduğu için minnettar olduğunu ifade etti.

Yalnız yaşadığını ve kendisi için bu sistemin çok büyük bir kolaylık olduğunu anlatan Özpolat, "Eşime bu nedenle teşekkür ediyorum. Evde çöp olduğunda koku olur normalde ama öyle bir sorunumum yok. Çıkan çöpü anında atıyorum kolaylıkla gidiyor. Eşim vefat etmeden 5 yıl önce bu sistemi kurdu. Eşim ilk söylediğinde ‘olur mu acaba’ dedim. Eşim de ‘ben yaptırırım, çok güzel olacak’ dedi. Aynen de öyle oldu. Gerçekten çok pratik bir şey bence, herkesin evine gerekli. Görenler gülümsüyor ‘bu pratik fikir eşinizin aklına nereden geldi?’ diyorlar ve çok olumlu tepkiler alıyorum. Allah mekânını Cennet etsin” diye konuştu.

İbrahim Özpolat, evinin ikinci katının balkonundan dışarıdaki çöp variline borudan düzenek kurarak eşinin yorulmadan çöpleri atmasını sağlamış. Boruya kapak yapan Özpolat, ayrıca çöp attıktan sonra gelebilecek kokuları da önlemiş. İbrahim Özpolat’ın yıllar önce yaptırdığı sistem halen sorunsuz çalışıyor.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim